Jump to content

Linux i igrice

mutepb82

Recommended Posts

Mogu li igrice da rade pod Mandrake Linux 10.0 Community? I ako neko moze da mi kaze zasto ne moze da mi radi mis kada zavrsim instalaciju Mandrake-a? U Toku same instalacije je OK. Cak radi i jedan minut pod Mandrekom ali onda stane. Reinstalirao sam ga 10 puta i uvek isti problem. Inace posedujem sledecu konfiguraciju

AMD Athlon 3000+ 64bit

Nforce 3 8KDA Serija (mislim da je nesto tako)

ATI Radeon 9550 GE/TD

512MB RAM

Radi se o igraonici

Za igranje igrica na Mandraku ti treba jedan emulator za win... Dakle, niti su igre besplatne (cs, war3, generals, fifa, nba, etc...) a + se i taj emulator placa... Ja sam probao i meni mx510 radi bez problema bas na mandraku 10.0, samo je official version...

neko mi je ukrao kriglu...

• 6 months later...

Naravno da na linuksu ne mogu sve igrice ali odredjen broj ih radi.

Od legalnih imash igrice koje su pravljene za linuks(one koje dobijesh uz instalaciju i one koje mozhesh natji na netu(jer su sve besplatne)),

imash americasarmy(takodje besplatna) prepravljena za linuks,

a preko torenta mozhesh natji i neke druge igrice koje su prepravljene za linuks

imash naravno i svetworkrafta koji chini mi se isto mozhe preko linuksa, samo shto njega mozhesh igrati samo preko neta(ili mozhda ima sp tutorijal!?!?)

Od svega shto sam naveo probao sam samo prvi tip, i radi.

mogao bi da ti namesti, ali moras onda i da ga platis :)

a moras da platis i cedegu, i naravno najnovije igrice ti nece odmah raditi

plus pogotovu sto covek kaze da ima ati, a na transgaming.com-u pola igara preko cedege ili ne radi sa atijem ili ima nekih problema

pa linux ne podrzava ni eax recimo...

sve u svemu, za igrice win>linux

Određen broj igara postoji u native varijanti za Linux i radi bez problema... za neke instaler dolazi na disku (recimo UT2004), za neke se mora skinuti sa neta (ali su diskovi potrebni tokom instalacije zbog kopiranja podataka sa istih)... probao sam sledeće: Doom 3, Neverwinter Nights, Quake 1, Quake 2, Quake 3, Unreal Tournament i UT2004. Ostalo manje-vi