Jump to content

Nemananas@

The X
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Nemananas@

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. E da. Ne volim strano telo u ushima i zato jurim takve slushke.. Hvala na predlogu ali ako mozhe neshto za ljude sa nizhim primanjima. Edit: nashla slushke u tehnomarketu na novom beogradu (i primaju se na mepe3). Sada mi treba josh samo sponzor..
  2. ,,a i ne znam sto bi povezivao mp3 plejer sa tim ... kupi plejer koji hoces i slusalice koje hoces. Sto se slushanja okolo tiche, ja imam neke bubice koje koristim vec odredjeno vreme, i ne cuju se "u okolini", osim ako ih nesto nenormalno ne odvrnes. Kakve narodnjake slusas pa ti treba takva "izolacija" ? '' 1. Ljudi me chudno gledaju kada u busu slusham snimljeno predavanje. 2. Gotovo uvek se nadjem na pogreshnom mestu u pravo vreme.. Ako imate iskustva sa ovim stvarima molim vas postujte neshto shto tje me dovesti do reshenja!
  3. Fora jeste da se lepo chuje ali hotju da bude skroz zvuchno izolovano od okoline Dakle nou bubice!:)
  4. Dragi drugari forumashi trebam vashe pomotji ja. Zhelim si priushtiti jedan mepe3 plejer u potpunosti prosechan (256 do 512) eventualno sa radijom ali ima jedna zachkoljica. Hotju muziku sa njega slusham preko dobrih slushki koje onako idu preko celog uveta(kao dj slushke)/tj. ne zhelim da ljdui oko mene chuju shta slusham. Znam da tje te slushke posisati malo vishe struje ali ionako ne planiram da mepe3 slusham vishe od par sati dnevno. Zhelim chuti vashe predloge za mogutj mepe3 i slushke;(sve ovo samo ukoliko je mogutje ovo izvesti) Zahvaljujem!
  5. NISam NISam chorbu natochio..(ostatak pesme neka netko drugi smisli)..
  6. Za zagrizhene ljubitelje mahdhzonga, cheste posetioce igraonica, nishta bolej od linuksa(niti jevtinije) !!:)
  7. Treba mi neka strana koja detaljno opisuje prvo opshte stvari, pa zatim heroje ajteme, a najvishe me zanima kako se dobija drvo jer za njega se mogu kupiti dobri ajtemi, ali nikako da dobijem jedno. Hvala!
  8. Ubuntu je za dzhabe..za sve. Pretpostavljam da bi iskusan linuksash mogao namestiti igraonicharske igre da radu na linuksu.
  9. Naravno da na linuksu ne mogu sve igrice ali odredjen broj ih radi. Od legalnih imash igrice koje su pravljene za linuks(one koje dobijesh uz instalaciju i one koje mozhesh natji na netu(jer su sve besplatne)), imash americasarmy(takodje besplatna) prepravljena za linuks, a preko torenta mozhesh natji i neke druge igrice koje su prepravljene za linuks imash naravno i svetworkrafta koji chini mi se isto mozhe preko linuksa, samo shto njega mozhesh igrati samo preko neta(ili mozhda ima sp tutorijal!?!?) Od svega shto sam naveo probao sam samo prvi tip, i radi.
  10. Hvala na pomotji!! Prilikom drugog pokushaja dual instalacije uspeo sam da pokrenem ubunta i upravo pishem iz njega. Izgleda da nije lepo instalirao grafichku jer mi se ponekad javljaju bele trakice na ekranu. Ako neko ima predlog neka kazhe slobodno. Nvidia geforce 4. edit:problem je u rezoluciji koja je bila previsoka(josh pride sam imao mali rifresh). Namestio sam na 1280x1024 i rifresh na 75 i super je!! edit#2:mozhe li se sada menjati rut(root) lozinka?
  11. Procedura za instaliranje liwina je sledetja(ako sam dobro skapirao): Instalirati windowz na hard disk koji je prajmeri master, zatim restartovati kompjuter. Ubachiti linuks cedeje i instalirati na drugi hardisk(prajmeri slejv) a zatim instalirati i grablouder. Mislim da sam neshto slichno uradio s' tim shto mi je prijavio greshku:error loading operating system. Poshto sam dzhamperima stavio linukshard da bude prajmeri onda je hteo da digne ali me je doveo do onoga sto si ti nazvao trchetjinivo(runlevel)3 i onda sam batalio ubuntu. Probatju kasnije tokom dana da uradim ovo shto si preporuchio Shto se tiche neinstaliranih paketa evo prvih nekoliko(dok sam imao zhivaca da ih pishem): aspellen-u.5.1.0-1mdx.i586 libnspv4-1.6-12mdx.i586 libn553-1.6-12mdx.i586 mozilla-1.6-12mdx.i586 yelp-2.4.2-4mdx.i586 Ja sam u principu hteo da znam shta da radim kada se loshe instalira paket- mozhe li se to nekako ispraviti? Ako to nije problem uraditi preko interneta onda nema problema jer za oktobar uzimam flet preko poshte.. Hardwer: matsonic ms8137c amdathlon1700+ nvidia geforce64mb 768mb ram pioneer dvd -+rw logitech cdrw firewire(nemam na matichnoj nego ekstra) flopi(ne znam koji) quantum fireball20gb mislimdajemaxtor 80gb
  12. Da li je ovo normalna stvar ili sam ja ponovo neshto pokvario? Ovo mi se deshavalo u dva navrata: -Kada sam instalirao mendrejk10 tokom instaliranja drugog cedeja prijavljuje mi 20-30 greshaka, odnosno neinstaliranih paketa. Nakon zavrshene instalacije uspevam pokrenuti mendrejk i dok sam imao besplatan net koristiti ga za surfanje. Kao pravi linuks nub nisam osetio odsustvo tih neinstaliranih paketa. -Prilikom instalacije ubunta sa cedeja sve je proteklo glatko, ali kada je doshao trenutak da on sam sa hard diska nastavi instalaciju doshlo je do zaboda. Restartovao sam rachunar i on me je obavestio da odredjeni paketi nisu mogli biti instalirani ali da probam da ga pokrenem. Ja kazhem:,,Vazhi, brate!!" i onda on tamo u komandpromtu ishchekira one stvari i, dok sam josh u komand promtu trazhi mi juzernejm i shifru. Poshto sam ih ukucao on mi kazhe da imam jednu poruku i chini mi se da je pisalo nemanja@host: i ovde sam mogao neshto ukucati(ali shta, zapitah se ja). Nisam video niti U od grafichkog ubunta, vetj sam bio stak sa komand promtom!! Ovo je tek I deo nesretjnog osposobljavanja rachunara da radi pod windouzom i linuksom paralelno. Koshmar tek pochinje(bolje recheno nastavlja se) problemima prilikom nameshtanja da i linuks i windouz rade na jednoj mashini(ne istovremeno!!), shto je za mene(za sada) kvantna mehanika 6(sa blagom aromom molekularne biologije).
  13. Ja imam mendrejk trenutachno i kada mi ortak bude nabavio od petog ortaka mandriva/mendrejk 10.1 to tju najverovatnije instalirati. Pitanje za ivanasapovlakom: Vredi li ishta ubuntu? Naruchio sam ga pre neki dan pa da znam da li da chekam da stigne ili da za koji dan instaliram mandrivu. Vishe nemam kablovski net-flet pa onda ne mogu toliko da skidam i da se zezam sa testiranjem, vetj da uzmem shto mi se nudi. Meni tje linuks prvenstveno biti sredstvo za nesmetano surfovanje i bezbedno skidanje podataka a tek kasnije(mozhda) i sredstvo za dalje nadogradjivanje kompjuterashkog znanja. edit:ovo sam napisao pre sat vremena ali se nisam mogao konektovati, mada ako ti ivansesapovlakom imash josh neshto izjaviti, slobodno..
  14. ,,samo u windowsu disable-uj stari modem, da ne bi poku
×
×
  • Create New...