DullaYa^ZaYceV Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 Sta je potrebno za satelitski internet??? Sat. kartica,sat. antena,digitalni konvertor,provajder... Da li ona sluzi samo za download ili i za upload? Koja je brzina? Na kom principu radi? Koji su provajderi? Da li moze sa njom da se igra Warcraft i ostale igrice preko neta??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shale Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 skupo i do jaja ali ne znam tacne specifikacije to ce ti neko drugi napisati. Ovo pitanje si trebao da postavish u Hardware forumu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 Postoji dvosmerni koji je poprilicno skup i ja mislim jos uvek nedostupan za fizicka lica.I imas jednosmerni koji radi na principu da se konektujes preko dial-upa pa onda posaljes zahtev za skidanje odredjenog fajla i otkacis se sa dial-up-a i skidas preko satelita. Za brizine nisam siguran mislim da su oko 2 mbita/s ali stvarno nisam siguran. Provajdere trebas opet sam proveriti kazu neki da je Astranet jako dobar.A od opreme imas sve samo neznam sta ce ti digitalni konvertor. I mozes sa tom karticom i da gledas satelitske tv kanale a jos ako nabavis odgovarajuci piratski softver mozes gledati i one skremblovane. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 Za dvosmerni satelitski link potrebno je da ti mup izda odobrenje. Satelit je dobra stvar ako imash para za bacanje ili vec postojecu konekciju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 dobro je za download, ali je ping oko dve sekunde, tako da nije za igranje.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted January 11, 2005 Report Share Posted January 11, 2005 To uzmi samo ako nameravas da DLujes neke velike stvari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
watch:. Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 evo recimo moj stric imam uradio je neku prevaru znam samo da kad skida nesto da mu je dl oko 200-210 kb/s :))) i "placa" 50 e mesecno Quote Ma necu ni da trosim reci na jajare i funjare i na sve ove cave sto iza ledja su se sunjale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 evo recimo moj stric imam uradio je neku prevaru znam samo da kad skida nesto da mu je dl oko 200-210 kb/s :))) i "placa" 50 e mesecno brzi sam www.ice-o-tech.4t.com/666.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
watch:. Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 brzi sam www.ice-o-tech.4t.com/666.jpg pa nisi postovao sam pre tebe Quote Ma necu ni da trosim reci na jajare i funjare i na sve ove cave sto iza ledja su se sunjale Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 ajse, sta ti imas leba ti? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wanderer Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 ajs nema komp to sto vam pokazuje kao neke screenove i te fore to je sve uzeo od nase :P ili mozda je poceo da radi u nasi :P Quote -"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory." -"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable." Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Silent_ Posted January 13, 2005 Report Share Posted January 13, 2005 skoro je jedan drugar kupio skystar karticu i povezao sa antenom shto je imao ranije... a zatim je uplatio sat. net preko neke firme... koliko sam ga skapirao: nasumichni download i gledanje (snimanje) kanala mozesh uvek, dok za skidanje stvari sa Net-a (po tvom izboru) ipak morash da uplatish net preko bilo kog provajdera, plus da kontaktirash neku firmu za sat. Net. (AstraSat npr.)... e, sada... onaj download nasumichni: inst. program, podesish parametre i pochnesh download... ono shto sam video je da samo podesish filtere poput velichine fajla i extenzije, i chekash da se HDD napuni do vrhe... naziv fajla je nasumichan, i ko zna shta se nalazi tu Snimanje kanala - kao kod tv kartice, samo shto je mnogo bolje e, sada... kada uplatish Astra Sat-u 2000din za neki protok, ne znam tachno koliko, dobijash mogucnost da - nakachish se pomocu modema i shaljesh zahtev za download ili otvaranje sayta klasichno za modem, ali svaki download i uopshte primanje fajlova, i infoormacija ti stize putem satelita shto znachi skoro instant otvaranje stranica... btw. kada sam ga pitao koliko love bi mi trebalo za to isto... njegova procena: hardware - oko 120e +uplata sat. net-a: 2000din + uplata dial-up: 700din... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 13, 2005 Report Share Posted January 13, 2005 ajse, sta ti imas leba ti? :D 32mb/s....josh da imam qtji to :))) zipa ovo,kod keve na poslu(gde imam slobodu da radim shta ocu,odnesem hard od 120gb napunih ga za 6-7 sati :P) "imam" 32mb/s a kod tjaleta 18mb/s,a gajbi jebenih 56K :))))))))))))))) UZASH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted January 13, 2005 Report Share Posted January 13, 2005 Gde ti kewa radi? Koji je to net uopshte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 13, 2005 Report Share Posted January 13, 2005 1)nije bitno 2)nemam pojma ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest_Marko_* Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Ljudi,... mogu li i Ja sa vama da se druzim ,.... ?? :),. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Jan 13 2005 :) !!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest_Marko_* Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Imam kablovsku televiziju i nju gledam preko Asus-ove tv kartice na kompu.,.. posto ima desetak skremblovanih kanala (skremblovanih od strane SBB-a) da li je moguce nekako zaobici "problem" softverom i kako ? P.S. Da li je u opste moguce zaobici nekim uredjajem (prevashodno softverom) :) Pozdrav forumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Imam kablovsku televiziju i nju gledam preko Asus-ove tv kartice na kompu.,.. posto ima desetak skremblovanih kanala (skremblovanih od strane SBB-a) da li je moguce nekako zaobici "problem" softverom i kako ? P.S. Da li je u opste moguce zaobici nekim uredjajem (prevashodno softverom) :) Pozdrav forumu ← moguce je moj ortak je to radio na sbb-u bas ali nisu neki rezultati uvek je imao neki problem ili je slika bila crno bela ili nije imao ton :( Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 moguce je moj ortak je to radio na sbb-u bas ali nisu neki rezultati uvek je imao neki problem ili je slika bila crno bela ili nije imao ton :( ← Mozes li nesto opsirnije,.. kako ? pozdrav,.. Srbin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts