MiGsa Posted January 6, 2005 Report Share Posted January 6, 2005 dhanke:) ( )... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 6, 2005 Report Share Posted January 6, 2005 bitte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bewrek Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 Ahem, nije da se pravim pametan ili da dovodim u pitanje rechi omni-present autority figure-a, ali zar nije sparing mach u kendo-u boken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 Da je boken osnovni mach u sparingu ljudi bi kuci odlazili plavi kao shljive nakon svakog treninga, a neretko bi morali da potraze i hitnu medicinsku pomoc zbog preloma :) Shinai - Sparing "mach" - zapravo stap od bambusa (ne boli toliko ;) Boken - Mach od drveta koji i izgleda kao mach (malo zakrivljen i ima drsku jasno definisanu), ali je zbog toga sto boli opako zamenjen Shinaijem, i to izuzetno davno. Bokenom sada vezbaju samo iskusni "kendoisti", a mahom se koristi samo za kate i polaganja. Eto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bewrek Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 uuuu :) to ja onako, neki nabedjeni ortak mi tako ispricao, pa ja eto... Nego Lucky, jel ti to iz iskustva, poshto me jako zanima kendo, cuo sam i da ima da se trenira u BG-u, samo pitanje je shta je to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlajonja Posted February 16, 2005 Report Share Posted February 16, 2005 budistichka disciplina samodisciplinovanosti ;) Quote Ujaaa greemmmliiineeee... Oh no! We're all gonna die!! WE'RE SAVED!!!I'm screw'd! "Mi smo uvek tu - RUR Gerila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 16, 2005 Report Share Posted February 16, 2005 Nego Lucky, jel ti to iz iskustva, poshto me jako zanima kendo, cuo sam i da ima da se trenira u BG-u, samo pitanje je shta je to... To je (uprosceno) disciplina fajtanja machem poznatijom kao katana, ali da ne bi ostao bez glave koristi se shinai :) Imas u Beogradu na nekoliko mesta kendo klubove, preporucujem Kraljevski kendo klub, mislim da se tako bese zvase, oni treniraju na x mesta, izmedju ostalog u Radojka Lakic skoli, starom Difu i Loli. Moja preporuka ti je da odes na jedan trening i odgledas ga, pa po tome zakljucis da li bi to trenirao ili ne. Ume da bude prilicno dosadno, posebno ako si pocetnik i ne radis stvarne borbe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted February 16, 2005 Report Share Posted February 16, 2005 I meni je kendo mega-cool. Kad tad u zivotu bih bash voleo da ga treniram. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XyHTeP Posted February 16, 2005 Report Share Posted February 16, 2005 I meni je kendo mega-cool. Kad tad u zivotu bih bash voleo da ga treniram. Dr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted February 16, 2005 Report Share Posted February 16, 2005 Dr?' se ti teretane dje?ace. Ne, ne... nije dovoljno biti nabildovan, morash biti nabildovani nindza! Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted February 17, 2005 Author Report Share Posted February 17, 2005 Harrrr! Pirati su jachi od nindzi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 eh, pa ovo je frp forum, moze da se tripuje:) lepo sklopis bildera, pirata i nindzu i dobijes megakul kombinaciju... 'the new mister olympia, henry 'subotai' morgan, showed us once again the importance of using kobodera to ensure the successful ship robbery.' :))) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bewrek Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Moja preporuka ti je da odes na jedan trening i odgledas ga, pa po tome zakljucis da li bi to trenirao ili ne. Ume da bude prilicno dosadno, posebno ako si pocetnik i ne radis stvarne borbe. Totalni pochetnik, znam poneshto, ali nije problem da me biju, ja sam mazohista. :) Kao shto sam trenirao kick-box. Super ti je mesec dana, pokazuju ti kako shta, mlatish strunjache, super se zezash. A onda ti daju prvi sparing... 80% ljudi tada prestane da trenira. Slomili mi prst :) Hvala za info u svakom slucaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 I meni je kendo mega-cool. Kad tad u zivotu bih bash voleo da ga treniram Pa ajd' polako ... nije da ima nekog limita u godinama, ali neke dvadesete su kul da se pochne, rekreativno naravno ... Totalni pochetnik, znam poneshto, ali nije problem da me biju, ja sam mazohista. :) Kao shto sam trenirao kick-box. Super ti je mesec dana, pokazuju ti kako shta, mlatish strunjache, super se zezash. A onda ti daju prvi sparing... 80% ljudi tada prestane da trenira. Slomili mi prst :) Hvala za info u svakom slucaju. Pa pazi, kada predjes sa standardnog treninga na sparing obicno te vec kompletno "obuju i obuku" pa nije da boli nesto preterano ... tako da samo napred i nemoj da se ubijesh od smeha kad krenu da se deru na prvom treningu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 Hehe, trenirao sam jednu borilachku veshtinu neko krace vreme i bilo je obavezno urlanje... kako sam se smejao na pochetku. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts