Jump to content

Tenis 2022/24


Lucky

Recommended Posts

16 minutes ago, Leonardo DyStopio said:

Ipak je malo vise :)))

naravno da sam karikirao ali suštinski je smešno u odnosu na prekršaj, posebno imajući u vidu kako su druge tretirali na istim/sličnim stvarima.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Lucky said:

naravno da sam karikirao ali suštinski je smešno u odnosu na prekršaj, posebno imajući u vidu kako su druge tretirali na istim/sličnim stvarima.

Izgubio ne nekoliko desetina hiljada dolara od plasmana na tada tekucem Indijan Velsu.

Sto se tice tretmana ostalih, moze se slobodno reci da Siner nema nista s tim, vec antidoping agencija. Sustina je da je na sva pitanja na koja su mu trazili odgovor, isti i dao i pruzio dokaze ili svedocenja gde je bilo neophodno. Upravo ovde je problem, jer je vremenski okvir za pruzanje toga relativno kratak i mnogi igraci nisu u stanju dato obezbede blagovremeno ili uopste.

Bio je jedan slucaj , zaboravih ime igraca, gde je isti bio optuzen za doping. Imao je slicnu odbranu kao SIner: da se "dopingovanje" dogodilo tokom masaze, ali terapeut nije hteo da svedoci (ili potvrdi pred komisijom, ne secam se), tako da su ovom cepnuli zabranu igranja i prakticno mu ugasili karijeru.

E, sad je razlika izmedju ova dva slucaja u tome sto je Siner(ov tim) ulozio zalbu istog dana sa objasnjenjem i potvrdom od terapeuta.

Dakle, Siner je dao objasnjenje i potvrde i to blagovremeno, tako da nijedno pitanje nije ostalo otvoreno. Sad, kao i uvek, na komisiji je da prihvati ili odbije objasnjenje. Kao sto gore napisa',  ako negde treba tražiti "krivca" zašto nije prošao sa strožom kaznom, treba gledati u AD komisiju koja je odlucila da poveruje ponudjenim izjavama i dokazima.

 

Jedan deo bune je sto samo jako mali broj igraca moye da prusti sebi tim.  Mnogi to ne mogu. Pogeledati ovaj video

 

Link to comment
Share on other sites

Ђоковић се осврнуо на ситуацију у тимском тенису у Србији.

"Нама је клупски тенис буквално умро. Партизан се не такмичи више од 10 година, ја сам поникао тамо, Виктор у Звезди... Ниво клупског тениса је био изузетно висок. Ја сам од 10 до 18 године сваки дан имао спаринге са бољим тенисерима, који су ме вукли. Данас тога нема. То је један велики проблем, који нико осим Савеза не може да реши. Надам се да ће се ствари променити", навео је Ђоковић.

"То је основа свега, не можете да се ослањате на систем јер систем не постоји. Ово сада није одрживо. Потребно је засући рукаве и видети шта би требало да се мења. Не можемо да живимо само од успеха и да се надамо да ћемо да преживимо на крилима тог успеха, а тако ствари функционишу откад ја знам за себе. То су неке комплексније теме", додао је Ђоковић.

Link to comment
Share on other sites

Filip Krajinovic je zavrsio karijeru

Quote

 

Srpski teniser Filip Krajinović objavio je da je završio igračku karijeru, a zvaničan oproštaj od reprezentacije mu je priređen nakon meča dublova Dejvis kup reprezentacija Srbije i Grčke.

Njemu je upriličena i ceremonija tokom koje je kroz suze pozdravio porodicu i oprostio se od saigrača iz nacionalnog tima.

 

Oproštaj za kraj: Ko je Filip Krajinović koji je rekao zbogom tenisu?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

WADA uložila žalbu:

„WADA zahteva period suspenzije između jedne i dve godine. WADA ne traži oduzimanje bilo kakvih rezultata, mimo onoga što je već primenjeno od strane tribunala u prvoj instanci. Pošto sada ovaj slučaj stoji pred sudom u Lozani, WADA se o ovome više neće oglašavati“, piše u saopštenju Svetske antidoping agencije.

Mnogima u svetu tenisa smetao je način na koji je čitav slučaj vođen, jer je, između ostalog, otkriven tek mesecima kasnije kada je saopštenjima ITIA i Sinera objašnjeno da je slučaj rešen u njegovu korist.

Pravdalo se to tada činjenicom da je odmah znao odakle mu klostebol u organizmu, mada nije bilo jasno zbog čega nije odmah prekinuo saradnju sa Naldijem ako je već znao i zbog čega je čekao da se slučaj završi, pa da to uradi.

WADA je 26. septembra saopštila da ne prihvata obrazloženje i presudu ITIA, pa je slučaj predala Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...