Jump to content

Nintendo Switch je najbrže prodavana konzola u istoriji SAD


SolidChief

Recommended Posts

nintendo-switch-fallon.jpg?fit=450%2C208

Nova Nintendova prenosna konzola, prosto nazvana Switch, je za samo deset meseci uspela da dostigne status najbrže prodavane konzole u istoriji SAD, čime je sa trona smakla konzolu iste kompanije – Nintendo Wii.

Nintendo Switch je, prema pocenama kompanije, tokom prethodnog perioda na jednom od najvećih tržišta prodat u oko 4.8 miliona primeraka, dok je prethodni rekorder, Wii, za isto vreme za isto vreme prodat oko 4 miliona puta.

Sjedinjene Države u ovom slučaju čine prostor na kome se nalazi gotovo polovina ukupno prodatih komzola, pošto je početkom decembra objavljeno da su Switch uređaji širom sveta prodati u preko 10 miliona primeraka.

Predsednik Nintendo of America, Redži Fils-Ejm je izjavio da je prezadovoljan uspehom nove konzole kao i da nas “očekuju zabavna iznenađenja tokom 2018. godine”, pošto je većina svoju konzolu dobila za praznike.

Još je otkrivena i statistika koliki procenat vlasnika Switch konzola poseduje odrđenu igru, tako Super Mario Odyssey poseduje 60% korisnika, a kod 55% se nalazi Zelda: Breath of the Wild, koja je pokupila brojne nagrade za igru godine. Dalje na listi se nalaze Mario Kart 8 Deluxe, kod 50% vlasnika, i Splatoon 2, kod 20%.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...