Jump to content

Overwatch i Star Wars: Battlefront 2 bi mogli biti označeni kao kockanje od strane Belgije


SolidChief

Recommended Posts

Star-Wars-Battlefront-II-loot-boxes.png?

Ove godine jedna od loših stvari, koja baca ogromnu senku na lepotu video igara, jesu loot kutije i mikrotransakcije koje developeri sve agresivnije guraju u multiplejer igre i ubacuju u one koje pružaju čisto singlplejer iskustvo, kao što je Middle-Earth: Shadow of War.

Zbog velike pobune igrača vezane za Star Wars: Battlefront 2 i pay-to-win sistem u kojem se od igrača gotovo zahteva da ulože dodatan novac pored kupovine same igre kako bi uživali u igri, Belgijska Gejming Komisija je pokrenula istaživanje igre kompanije EA, ali i Blizzardove multiplejer hero pucačine, Overwatch, u kojem bi trebalo da vide da li će se ove igra klasifikovati kao kockanje.

Glavni razlog su loot kutije, gde ulažete ili pravi ili virtuelni novac i zauzvrat ne znate šta dobijate i da čitav sistem zavisi od šanse, što je vođa komisije istakao u razgovoru za VTM News, a ovde možete pronaći prevedenu verziju.

Ako istraga dođe do zaključka koji iskazuje da su ove igre kockanje, onda bi se EA i Blizzard suočili sa ogromnim kaznama i mogućim povlačenjem igara iz prodaje, a možda bi i u drugim državama pošli istim stopama, pošto su prošlog meseca PEGI i ESRB izdali obaveštenje da ne vide kockanje u ozloglašenom sistemu. Ova odluka bi dodatno naterala i ostale developere da razmisle pre uvođenja loot kutija u svoje igre.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...