Jump to content

Bivši zaposleni u Naughty Dog studiju tvrdi da je bio seksualno zlostavljan


SolidChief

Recommended Posts

naughty-dog.jpg?fit=450%2C253

Seksualno zlostavljanje je i dalje veliki globalni problem i nažalost ne zaobilazi ni industriju video igara, pošto se Dejvid Balard, bivši zaposleni, u Naughty Dog studiju na svom tviter profilu požalio kako je tokom rada u ovom studiju bio žrtva seksualnog zlostavljanja.

U nizu tvitova je naveo kako je 2015. godine bi seksualno zlostavljan i da je nakon toga njegovo radno okruženje postalo veoma toksično. Kada se Dejvid obratio Soniju povodom neprijatnosti, narednog dana je dobio otkaz, zato više nije bio potreban kompaniji i ponuđeno mu je 20,000$ kako bi ćutao o svemu.

Kao razlog da tek sada progovori o svemu ovome je naveo nedavne događaje u Holivudu, gde su slavne glumice optužile Harvija Vajnštajna da ih je seksualno zlostavljao.

In late 2015, I was sexually harassed at Naughty Dog by a lead. My work environment became extremely toxic afterward. 1/

— David Ballard (@DBal) October 14, 2017

Ubrzo je Naughty Dog odgovorio na ove tvrdnje: “Nismo našli dokaze o tvrdnjama gospodina Balarda da je zlostavljan na bilo koji način u Naughty Dogu ili Soniju. Vrlo ozbiljno shvatamo i shvvataćemo prijave na seksualno uznemiravanje i druge postupke na radnom mestu. Od najveće je važnosti za nas da održimo bezbedno i produktivno radno okruženje koje nam svima omogućava da delimo strast za pravljenje igara.”

Dejvid je u Naughty Dogu radio šest godina i to na Uncharted 2, 3 i 4, kao i na Last of Us.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...