Jump to content

Ataribox se očekuje naredne godine, koštaće između 250$ i 300$


SolidChief

Recommended Posts

Ataribox.jpg?fit=450%2C288

Zajedno sa najavom da se vraća u posao konzola, Atari je u julu najavio i retro konzolu sa prepoznatljivim dizajnom iz sedamdesetih godina prošlog veka, Ataribox.

Tek nedavno, nakon par meseca zatišja, kreator Atariboxa, Fargal Mek, je u intervjuu za Venturebeat najavio kampanju prikupljanja novca preko Indiegogo platforme, kao i kakav će hardver i softver sačinjavati novu konzolu.

Indiegogo kampanja je planirana za jesen 2017. godine, a njen uspeh će pratiti i lansiranje konzole na proleće naredne godine, sa velikim brojem potvrđenih igara i prodavaće se po ceni od 250-300 dolara, u zavisnosti od edicije.

Ataribox_Front.jpg?resize=625%2C290

Ataribox će koristiti Linux operativni sistem sa interfejsom namenjenim TV uređajima i posedovaće posebni AMD APU sa Radeon grafikom, zato će, kako Mek navodi moći da pokreće igre namenjene za PC(naravno ne one iz AAA segmenta), ali će služiti i za strimovanje, slušanje muzike i surfovanje netom.

Kreator je naveo i šta mu je inspiracija za kreiranje ovakvog uređaja. “Ljudi su navikli na fleksibilnost računara, ali većina TV uređaja pruža zatvorene sisteme i prodavnice sadržaja. Ataribox je otvoreni sistem sa korisničkim interfejsom lakim za upotrebu i prilagođavanje.”

Nova konzola će posedovati i sve igre koje postoje za kultne Atari sisteme, ali i sadržaj drugih izdavača i provajdera. Željno očekujemo novu konzolu koja će nam podariti onaj gorko-slatki ukus nostalgije, i nadamo se da će Ataribox opravdati očekivanja.

ataribox-4.jpg?resize=700%2C388

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...