Jump to content

Philips iduće godine donosi monitor sa 8K rezolucijom


SolidChief

Recommended Posts

Philips-Demos-328P8K.jpg?fit=450%2C450

Iako smo još uvek udaljeni od 4K rezolcije kao standardne u izradi monitora za računare, kompanija Philips nam već za narednu godinu priprema Philips Demos 328P8K, monitor sa dijagonalom od 32 inča i neverovatnom 8K rezolucijom(7680×4230 piksela).

Naravno, 8K sadržaja još uvek nema ili ga ima jako malo, a isto tako je mala verovatnoća da će neka od modernih grafičkih kartica biti u mogućnosti da pokrene neku ozbiljniju video igru. Zato je ovaj montor namenjen kreatorima sadržaja, poput grafičkih dizajnera, kojima je u radu potrebna što veća gustina piksela.

Monitor dolazi sa ugrađenom web kamerom i dva zvučnika, sa 3W jačine. Tu su dva display porta i USB-C port, a za osvetljenje Philips koristi HDR 400, sa stopom osvežavanja ekrana od 60Hz i AdobeRGB alatom za 100$ vidljivost boja.

Cenu je jako teško odrediti, ali kada se pogleda Dellov monitor sa sličnim specifikacijama, koji trenutno košta 3900€, onda se može pretpostaviti da Philips Demos 328P8K neće koštati ispod 4000€, što je još više potvrđuje da nije namenjen “običnim” potrošačima.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...