Jump to content

Od Spelunky tvorca, stiže nam ne jedna, već 50 novih igara!


SolidChief

Recommended Posts

UFO-50.jpg?fit=450%2C243

Mnogi su se pitali gde je i šta radi Derek Ji, čovek koji nam je doneo popularnog platformera Spelunky iz 2008. godine, igru koja je umnogome uticala na preporod žanra platformera, a posebno scene malih indi developera koji su ovde našli svoju novu nišu.

Juče smo konačno saznali na čemu je Derek radio svih ovih godina i to su čak 50 novih igara spakovanih u jednu kolekciju! Projekat se zove UFO 50 i Derek je na njemu radio zajedno sa još četvoricom kolega indi developera, koji su nam doneli uspešne indi naslove kao što su Downwell, Time Barons, Skorpulac i Madhouse.

Akcenat ove kolekcije je na retro gejmpleju i izgledu, i jasno je u pitanju set igara koji glavnu inspiraciju vuče iz NES klasika. Kako kažu autori, njihova ideja je da kombinuju klasičnu estetiku i atmosferu osmobitnih igara iz 80-ih sa modernim idejama i dizajnerskim rešenjima.

Ova kolekcija od 50 igara sadrži zaista širok spektar raznolikih žanrova, kako singlplejer, tako i multiplejer. U ovom miksu imamo klasične platformere, dungeon crawlere, beat-’em-ups, shmups, strategije, point-and-click avanture, Tower Defense igre, RPG, open-world vožnje, pa čak i retro sportske igre.

Derek i ekipa nas uveravaju da su u pitanju punokrvne igre, a ne mini-igre i demoi, i kažu da kolekcija nosi na stotine sati materijala za igranje. Zaista impresivan poduhvat i to od ljudi sa dobrim pedigreom iza sebe, tako da jedva čekamo da vidimo šta ova kolekcija ima da ponudi.

Planirani izlazak UFO 50 je negde tokom naredne godine za PC i potencijalno druge platforme.

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...