Jump to content

Predstavljlen Market za Shadow of War, fanovi besni


SolidChief

Recommended Posts

Middle-earth-Shadow-of-War-market.jpg?fi

Middle-earth: Shadow of War je jedna od najiščekivanijih igara ove godine, potpuno zasluženo ako imamo na umu koliko je sjajno i zabavno iskustvo bio prvi deo igre.

Do sada smo u stalnim prezentacijama videli gomilu novina koje su nam se jako svidele i koje zaista produbljuju čitav Nemesis koncept i unose nove strateške momente u vidu osvajanja i održavanja tvrđava i utvrđenja unutar Mordora.

Ipak, noćas smo dobili prvi apdejt i novinu koja se praktično nikom neće svideti, a Reddit i forumi su već preplavljeni negativnim reakcijama i komentarima o odustajanju od kupovine.

O čemu se radi? Studio Monolith Productions i izdavač Warner Bros. su predstavili Market sistem za igru, odnosno uvođenje mikrotransakcija. Ova prodavnica unutar igre sadrži tri proizdvoda – Loot Chest, War Chest i XP boost, a tu su i Bundle paketi, gde možete kupovati sve ovo na gomili. Ove stvari se mogu kupovati pravim parama ili valutama unutar igre, Gold i Mirian.

Loot Chest i War Chest nagrade su nasumičnog karaktera, odnosno sadrže nasumične nagrade različite retkosti, sistem kakav odavno poznajemo u popularnim multiplejer esport igrama kao što su CS:GO, Dota 2, Overwatch, HotS, Hearthstone i mnoge druge.

Loot Chest sadrži opremu za Taliona, odnosno oružje i različite odevne predmete (armor), dok War Chest sadrži Orkove koje možete dodavati vašoj armiji kao i “Training Orders” koji se koriste za levelovanje i nadogradnju vaših Orkova.

XP Boosts se koristi za brže levelovanje Taliona.

Što se tiče ovih in-game valuta, Mirian se dobija ubijanjem Treasure Orcs, uništavanjem opreme i Orkova za Mirian ili nalaženjem zaliha Miriana po mapi. Gold je valuta višeg reda i uglavnom se dobija u malim količinama kada se odrade određene stvari u igri, ali primarni način  da nabavite Gold jeste kupovinom za pravi novac.

Iz Monolith uveravaju igrače da se ništa u igri ne zaključava iza “zida plaćanja” odnosno da je apsolustno sav sadržaj dostupan u igri kroz jednostavno normalno igranje i napredak,  i da je svrha Marketa jedino da ponudi ljudima način da laške i brže stignu do opreme i Orkova, odnosno da im ponudi način uštede vremena.

Ipak, fanovi su sa pravom skeptični i misle da će sistem biti takav da normalan način igranja pretvori u mukotrpno “grindanje” kako bi igrači bili naterani da troše novac u marketu. A da ne govorimo problemu uvođenja nasumičih kutija i mikrotransakcija u igru koja je isključivo singlplejer i iza koje stoji puna cena AAA naslova od 50-60 dolara.

Dakle, veoma diskutabilna odluka koja im se može opasno odbiti o glavu i nadamo se da će Monolith Productions i Warner Bros shvatiti  masovnu negativnu reakciju fanova na vreme i zatim izbaciti Market sistem iz igre i nastave sa dosadašnjim dobrim radom na igri.

Na ovom linku možete pročitati neke od komentara na Redditu gde igrači u besu i neverici diskutuju o Market sistemu.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...