Jump to content

Predstavljen EMPYRE: Lords of the Sea Gates


SolidChief

Recommended Posts

Empyre-Lords-of-the-Sea-Gates.jpg?fit=45

Kao nekog ko je odrastao igrajući izometrijske cRPG igre, vašeg autora veoma raduje svaka nova vest o njima. Poslednjih 5-6 godina živimo u eri Kickstarter renesanse klasičnih izometrijskih rpg igara koja je počela sa naslovima kao što su Pillars of Eternity i Wasteland 2.

Taj Kickstarter talas više ne “jaše” toliko visoko, ali je bio dovoljno snažan da oživi jedno zamrlo tržište i otvori mogućnosti za nove kreativne autore i njihove igre. Juče nam je predstavljen Empyre: Lords of the Sea Gates, potezni izometrijski RPG studija Coin Operated Games, koji nam stiže već ove jeseni!

Igra nas smešta u alternativu istoriju ranog 20. veka, u Njujork koji je potopljen već 12 godina, koji je sada skoro pa potpuno napušten i ostala je samo nekolicina “hrabrih”. U razgovoru za PC Gamer, kreativni direktor igre Džon Randal kaže da je im je glavni cilj bio da verno prenesu vreme “tehnoloških čuda” uz dodatak nekih njihovih osobenosti, kako u vizuelnom smislu, tako i u sociološkom smislu, odnosno način kako se karakteri i grupacije u igri ponašaju i ophode međusobno. Autori ovaj rpg nazivaju “neo-viktorijanski”.

Na osnovu onoga što vidimo u trejleru možemo reći da da je igra prava poslastica za ljubitelje stimpank atmosfere i dizajna, i nama se jako dopada, ali nam ipak ostaje i da vidimo kakav će biti gejmplej, ali i sama priča.

Ono što trenutno znamo je da će borba biti potezna, dok će se ostatak odvijati u realnom vremenu. Trejler najave možete videti ispod:

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...