Jump to content

Napušteni prototip Rayman igre za SNES konzolu možete igrati na PC-u


SolidChief

Recommended Posts

Rayman.png?fit=450%2C244

Originalni Rayman se pojavio pre više od 20 godina, i veoma je brzo stekao slavu kao platformer za zabavu čitave porodice. Tokom dugog perioda kreiran je veliki broj igara, za konzole, računare i mobilne uređaje, od kojih je jedna Rayman igra za SNES konzolu napuštena još u stadijumu prototipa. Ali je nedavno ugledala svetlost dana na internetu i igriva je na računaru.

Igra je na internet stigla uz pomoć programera i arhiviste, Omara Kornuta, koji se ceo dobar deo života bavi očuvanjem igara i kodova starih igara. Ovaj potez je odobrio Majkl Ancel, koji je kreirao čitav Rayman serijal pod okriljem Ubisoft kompanije. Omar je na Tviteru napomenuo da igra nije potpuna, i da se radi o ranom stadijumu razvoja.

Omar je inače veliki zaljubljenik u stare platformere, a zahvaljujući njegovom studiju Lizardcube smo nedavno imali prilike da igramo i sjajni Wonder Boy: The Dragon’s Trap.

I've dumped a prototype demo of unreleased Rayman for SNES, here it is! (NB: very early dev build, not a full game) https://t.co/F3XB9XRhTA pic.twitter.com/oLhOdNDyHF

— Omar (@ocornut) July 3, 2017

Ako želite da isprobate ovog Raymana, prototip možete preuzeti ovde, a za pokretanje vam je potreban bilo koji SNES emulator. Iako je Rayman nepotpun, svakako vredi isprobati nešto što je sastavni deo gejming istorije.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...