Jump to content

Vampyr E3 gejmplej prezentacija


SolidChief

Recommended Posts

Vampyr-promo.jpg?fit=450%2C253

Akcioni narativni RPG Vampyr par dana pred E3 je dobio potvrđeni datum izlaska, a sada imamo prilike da vidimo i desetominutnu prezentaciju igre sa samog E3 festivala.

U trejleru glas naratora nas vodi kroz različite komponente igre, od priče, preko postavke i gejmplej mehanika. Ono što nas iznenađuje već na početku je da ovde nećemo biti prikriven vampir koji vodi dvostruki život daleko od očiju, već izgleda da je u svetu ove igre to poprilično prihvatljiva stvar, čak i za našeg glavnog junaka Dr. Jonathan Reida, kome i šef zna da je vampir (zamislite da vaš šef zna da ste recimo alkoholičar).

To saznajemo već u prvoj sceni, gde jedan od pripadnika lovaca na vampire koji se zovu “the Guard of Priwen” želi da napadne Reida, ali ga upravnik bolnice upozorava da je to “sveta zemlja” i da ne sme to da radi. Pored vampira i onih  koji ih love, u igri postoje i takozvani “skal”, koji predstavljaju neku nižu vrstu vampira i koji su potpuno izgubili razum.

U samom svetu igre, smeštenom u fiktini London 1918. godine, vlada smrt i opasna epidemija u vidu “Španske groznice” (što inače predstavlja stvarni istorijski događaj) i vi kao doktor pokušavate da rešite ovo i spasete svoje sugrađane, ali usput pokušate da shvatite šta se to dešava sa “skal” i zašto se oni stvaraju.

Iako je u pitanju akcioni RPG, igra je urađena tako da ne morate apsolutno nikoga da ubijete do kraja igranja, jer je ipak glavni akcenat na priči, moralnosti i teškim odlukama, a ne na borbama. Ipak, u samom trejleru imamo prilike da vidimo i kako borba izgleda, doduše samo jednom u desetak minuta, koliko snimak traje.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...