Jump to content

Yoshi stiže na Switch – prvi gejmplej trejler


SolidChief

Recommended Posts

yoshi-switch.jpeg?fit=450%2C253

Pored prvih kadrova iz novog Kirby naslova i novog trejlera za Super Mario Odyssey, sinoć smo na Nintendo E3 2017 prezentaciji imali prilike da vidimo i novu Yoshi igru koja stiže za Switch.

Yoshi se prvi put pojavo 1990. godine u Super Mario World za Super Nintedno, i od tada je ovaj verni pomoćnik Marija prošao kroz mnoge Mario igre, ali i iznedrio i brojne druge samostalne naslove, gde je on glavni protagonista.

Upravo je takva igra i Yoshi za Nintendo Switch. Po onome što vidimo u trejleru, u pitanju je dobri stari puzzle platformer gde Yoshi ubija neprijatelje, sakuplja novčiće, nosi svoja jaja sa sobom, prelazi prepreke i rešava probleme, usput radeći ono što smo i najviše navikli od njega – jezikom guta i lansira svoje neprijatelje ili predmete iz okoline na druge neprijatelje ili prepreke.

Sam vizuelni identitet igre je u duhu “kartonskih” maketa, odnosno grafika imitira svet napravljen u priručnih materijala, kakav viđamo obično kod dece u vrtiću, i možemo reći da izgleda fenomenalno i u tom smislu je pun pogodak. Osim vizuelnog stila per se, ovo ima ulogu i u gejmpleju, jer će Yoshi moći da ode “iza scena”, odnosno biće nivoa gde će se perspektiva kamere okretati za 180 stepeni.

Inače, potvrđeno je da je igra rađena u Unreal endžinu, što je zaista prava retkost kada su u pitanju igre koje direktno pravi Nintendo, da koristi endžin treće strane za potrebe svojih igara.

Novi Yoshi stiže 2018. godine.

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...