Jump to content

Age of Empires dobija HD verziju


SolidChief

Recommended Posts

Age-of-Empires-Definitive-Edition.jpg?fi

Age of Empires, legendarna strategija u realnom vremenu, ovog oktobra slavi 20 godina postojanja, i u to ime Microsoft je obelodanio na PC Gaming E3 konferenciji da ćemo dobiti rimasterovano izdanje igre pod nazivom Age of Empires Definitive Edition.

Očekuju nas Ultra HD teksture u 4K rezoluciji, HD soundtrack, “quality of life” poboljšanja gejmpleja i mogućnost velikog odzumiranja mape.

Ovo su svakako lepe vesti za ljubitelje ove kultne strategije i generalno fanove RTS igara, ali u trenutku kada smo čuli legendarno ” WOLOLO” u trejleru, nekako smo se svi potajno nadali da ćemo možda videti najavu za novu Age of Empires igru, a ne remaster.

Kroz svoju istoriju ovaj serijal je ostavio dubok trag u svetu strategija, čija su tri dela, ekspanzije i spinof Age of Mitology, prodati u preko 20 miliona primeraka.

Ipak, Ensemble Studios, koji nam je doneo sve ove igre, je ugašen od strane Microsofta početkom 2009. godine, a na Definitive Edition radi direktno Microsoft Games Studio, na čelu sa Adam Isgrinom, veteranom RTS industrije, koji iza sebe ima veliko iskusutvo u radu na jednom drugom velikanu žanra – Command and Conquer.

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...