Jump to content

Xbox One X je konačno ime za Project Scorpio


SolidChief

Recommended Posts

Xbox-One-X.jpg?fit=450%2C253

Odmah na startu Xbox E3 2017 konferencije, prikazan je novi Xbox. Prošle godine je najavljen pod imenom Project Scorpio a sada smo dobili i zvanično ime, Xbox One X.

Xbox One X je kao što je i očekivano, odgovor na PlayStation 4 Pro. Ne predstavlja početak nove generacije, sve vaše Xbox One igre i oprema će biti upotrebljivi na novoj konzoli, samo će izgledati i raditi bolje. Ovo je najmanji Xbox, nekako su uspeli da vrhunski hardver spakuju u dimenzije još manje nego Xbox One S.

Xbox 360 igre koje su radile na Xbox One konzolama će moći da se igraju i na Xu, kao i određeni naslovi sa originalnog Xboxa, što je takođe najavljeno na konferenciji.

Xbox One X dolazi sa 6 teraflopsa grafičke moći, što je više od glavne Sony konkurencije koja ima 4.2. Reklamiran kao pre svega “prava” 4k konzola, imaće i podršku za supersempling za sve igre. To znači da će i vlasnici starijih 1080p televizora dobiti poboljšan kvalite slike, a to je nešto što podržava većina igara na PS4 Pro, iako ne i sve.

Prva prikazana igra bila je Forza Motorsport 7. Radiće u nativnoj 4k rezoluciji u 60 fps-a, kao dokaz da se radi o moćnom parčetu hardvera. Cena je ostavljena za sam kraj, nije ni prikazana na ekranu već samo izgovorena, kao da je i Fil Spenser bio svestan da $499 uopšte nije malo. Xbox One X izlazi 7. novembra.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...