Jump to content

Kreatori video igre RiME izazivaju hakere da krekuju njihovu igru


SolidChief

Recommended Posts

rime-game.jpg?fit=450%2C300

Avanturistička video igra RiME, koja je izašla prethodne nedeljeje jedan od retkih naslova čiji autori otvoreno govore o korišćenju Denuvo anti-tamper programa. Upravo zbog toga, oni obećavaju da će u potpunosti ukloniti Denuvo, ako neko uspe da ga krekuje.

Ovo bizarno obećanje osvanulo je na Steam forumima, od strane jednog od zaposlenih u Tequila Works, razvojnog studija koji stoji iza ovog naslova. Studio se odlučio na upotrebu Denuva kako bi igračima omogućili što prijatnije iskustvo.

“RiME predstavlja veoma lično iskustvo, koje se doživljava i kroz igru i kroz zvuk”, napisao je Dariuas, vođa zajednice na Steamu. “Kada je igra krekovana, može doći do problema koji utiču na sveukupno iskustvo, a mi želimo da učinimo sve kako bismo očuvali kvalitet ove igre”.

Ovo je prvi studio koji je otvoreno govorio o uklanjanju Denuva iz video igre, dok sa ostalim studijima to nije bio slučajNaravno, igra prvo treba da bude u potpunosti krekovana. Interesantno je još i to što se Tequilla Works brine za sveukupni doživljaj i onih igrača koji žele da do igre dođu ilegalnim putem.

Denuvo, kao što većina već zna, nije neuništiv, ali bi trebalo da oteža proces krekovanja igre. I čelnici te kompanije su priznali da softver nije savršen i da mu je glavni cilj da hakerima oteža proces do te mere da oni eventualno odustanu od toga.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...