Jump to content

Esports kao predmet na univerzitetu


SolidChief

Recommended Posts

esport.jpg?fit=450%2C300

Pod utiskom popularnosti Skyrima, odsek za engleski jezik Rajs univerziteta pokrenuo je još 2012. godine kurs nazvan: “Skandinavski Svetovi Fantazije: Stare Nordijske Sage i Skajrim”(Scandinavian Fantasy Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim), čiji je cilj da upozna studente sa psihološkim konceptom i pokretačkom silom u kulturi jednog gejmera. Danas, univerzitet sa sedištem u Velikoj Britaniji izjavio je kako planira da uvede smer čiji je fokus usmeren ka esports industriji.

Smer će zvanično krenuti sa radom u septembru 2018. godine na Stafordšir univerzitetu, i studentima će pružiti obuku iz domena biznis i običnih kompjuterskih igara, sa akcentom na veštine koje su u povećanoj potražnji za sve mlađe od 35 godina.

ZR5b6XBFNBDXHf5vpofSvF-650-80.jpg?w=700

“Preko 73% zaposlenih u esport industriji su mlađi od 35 godina i njihove veštine su konstantno tražene”, izjavila je Rejčel Govers, dekan univerziteta zadužen za upis novih studenata.”Kompanije su u stalnoj potrazi za ljudima sa jakim razumevanjem i smislom za preduzetničku i tehnološku industriju”. Sam smer se fokusira na biznis i kulturu esportova, od razvoja timova, zajednica i navijačkih baza do održavanja masovnih esport događaja.

Svi studenti koji budu pohađali ovaj smer će imati prilike da posete veće esport arene i događaje, dok za kompetitivne igrače postoji specijalna mogućnost stipendiranja.

Kako bi se vama svidelo da pohađate nastavu baziranu kompletno na video igrama?

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...