Jump to content

Half-Life 2 stiže u VR!


SolidChief

Recommended Posts

Half-Life-2.jpg?fit=450%2C253

Neki od vas se možda sećaju HLVR moda iz 2013. godine, koji je u to vreme bio zaista ispred svih kada je VR tehnologija u pitanju, pogotovo kada imamo u vidu da su prve “ozbiljne” VR igre krenule da se pojavljuju tek prošle godine. Mod je nudio razne napredne mogućnosti za igranje u VR okruženju, ali je ubrzo izgubio podršku i pao u zasenak.

Danas ekipa koja stoji iza ovog moda najavljuje novi Half-Life 2 projekat u vrituelnoj realnosti, Half-Life 2 VR. Oni će iskoristi ono što su razvili sa starim modom, ali će to biti samo baza za mnogo, mnogo veći projekat, koji uključuje punu podršku za Oculus Rift i HTC Vive, podršku za motion controller, ali i celokupnu remasterizaciju same igre.

To znači osveženi efekti, teksture i animacije, HDR osvetljenje, realistične interakcije oružja i korisnički interfejs izgrađen iz korena, prilagođen igranju u VR okruženju.

Posebno je impresivan deo oko realistične interakcije oružja, jer se tim potrudio da za svako oružje u igri napravi poseban set akcija koje ćete morati da odradite vašim kontrolerima, što ima za cilj realizam u igranju, ali je zahtevalo veliki broj novih animacija i mehanika. Recimo, kada punite vaš revolver, moraćete da uradite sve što je potrebno i u stvarnom životu (otvorite, “istresete” burence, stavite municiju, zatvorite i “nategnete” okidač, a ne samo da kliknete na jedno dugme.

Mod će biti potpuno besplatan, i od igrača će zahtevati jedino da imaju na Steamu Half-Life 2. Ekipa iza moda je već pokrenula Steam Greenlight za ovaj projekat, pa ukoliko želite da ga vidite ostvarenog, pratite ovaj link i pružite im podršku! Pored HL2, planiraju da u dogledno vreme ubace VR i u  Half-Life Episode 1 i 2.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...