Jump to content

Poslednji pisac Half-life naslova napustio Valve


SolidChief

Recommended Posts

halflife2ep2-2.jpg?fit=450%2C210

Jedna od najiščekivanijih igara u istoriji industrije, Half Life 3, i dalje nema poznat status, ali svaka informacija vezana za Valve i potencijalni razvoj ovog naslova se raščlanjava na sitne delove i posle analazira kao eventualno otkriće koje bi vodilo sada već čuvenom “Half Life 3 confirmed” fazonu. Ovoga puta, te vesti ne idu u nekom pozitivnom smeru, ali opet sa druge strane – ne moraju da znače apsolutno ništa.

Chet Faliszek je pisac koje je radio na obe Half-Life epizode, obe Portal igre i oba Left 4 Dead naslova. On je prethodne nedelje napustio kompaniju posle 12 godina rada u njoj. Pored toga, imao je zaduženja vezana za Counter-Strike: Global Offensive i Dotu 2. Jedan je od pisaca koji je  ostavio veliki pečat na praktično sve igre koje je ovaj gigant objavio u tom periodu.

Međutim, ono što dodatno baca senku na čitavu situaciju u kompaniji je činjenica da on nije jedini pisac koji je napustio Valve u periodu od poslednjih godinu i po dana. Erik Wolpaw je napustio firmu u februaru 2017. godine, a Marc Laidlaw, čovek koji je je pisao scenario za oba Half-Life naslova, otišao je u januaru 2016.

Da li ovo stvarno znači da nećemo u skorije vreme videti Half-Life 3, ne možemo da tvrdimo nikako, ali svakako je sigurno da pisci koji su radili na prva dva dela i nakon toga na dodatne  dve epizode više ne rade u Valve-u. Nama ostaje da čekamo.

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...