Jump to content

Od tvorca X-COM serijala stiže nova igra: Phoenix Point


SolidChief

Recommended Posts

Phoenix-Point.jpg?fit=450%2C253

X-COM franšiza je dobro poznata i mladim i onim nešto starijim naraštajima gejmera.

Jedni su 90-ih godina prošlog veka uživali u ovim poteznim strategijama koje su tada predstavljale revoluciju i utemeljenje žanra, dok  je ove decenije franšiza doživela sjajni reboot u vidu XCOM: Enemy Unknown i još boljeg prošlogodišnjeg nastavaka jednostavnog imena XCOM 2.

Danas pričamo o ovom legendarnom serijalu zato što je idejni tvorac prve X-COM igre, Džulijan Golop(Julian Gollop), predstavio FIG kampanju za svoju novu igru imena Phoenix Point. Na igri radi njegov studio Snapshot Games, koji je 2013. godine osnovao u Sofiji, i za potrebe rada na igri preko FIG kampanje traže 500 000 dolara, a u trenutku dok pišemo ovu vest, svega par sati od početka kampanje, već su prikupili oko ~180 000 dolara.

Priča igre je ta da su naučnici 2022. godine u večitom polarnom ledilu otkrili takozvani Pandora virus, koji je bio gotovo potpuno tuđinski i sa gotovo nikakvim sličnostima u strukturi sa ostalim živim svetom. Virus se proširio neverovatnom brzinom i izazvao ogromne mutacije, mešanja DNK životinja i ljudi, pomor i druge katastrofe,  te kroz par decenija nastao je opšti haos. Radnja igre se upravo i dešava par decenija nakon tog događaja, 2057. godine.

Vi ste deo The Phoenix Project grupe, čija je svrha da sakupi najbolje od najboljeg što ljudski rod nudi i pokuša da spasi planetu i čovečanstvo. U tome će vam se, osim čudovišnih mutanata koji vladaju morem, suprotstaviti i druge interesne grupe koje nad vladaju ono malo sigurnih zona što je preostalo na Zemlji.

Što se gejmpleja tiče, već na prvu loptu je jasno da se radi o praktično preslikanom konceptu iz XCOM igara. Sa jedne strane tu je taktička potezna borba sa odredima, a sa druge strane tu je “viša” strateška igra na mapi sveta. Naravno, igra nudi i neka svoja jedinstvena rešenja i verujemo da ćemo ih tek videti, kako se kampanja na FIG-u bude odvijala.

Za sada, ispod možete videti prvi trejler igre, a sve informacije možete saznati i na pomenutoj stranici FIG kampanje prateći ovaj link.

 

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...