Jump to content

Da li je budućnost GooogleMaps u društvenim mrežama?


SolidChief

Recommended Posts

fc712879bd0d4886ab0d601fedc43079.png?fit

U skorom saopštenju Zeka Majera, produkt menadžera Google Maps odeljenja, stoji fin uvod u nove opcije Google Maps, koje su tu da zaobiđu sve one blago zaboravljene opcije koji bi mogle biti korisne, ali su ispale iz vidokruga jer nisu praktične i pri ruci. Tako nam Zek objašnjava da kada putujemo možemo iskoristiti sve prednosti novih Google Maps, kao što je oflajn mod i brzo kontaktiranje sa prijateljima za dogovore o večerama i mestima za provod. Sve u svemu, napominju se neke nove opcije ali bez direktno uperene priče korisnicima koja bi zaista naglasila o čemu se radi.

Iza svega ovoga je usledio updejt Google Maps u kom smo dobili mogućnost da kreiramo liste naših omiljenih lokacija, koje naravno možemo da podelimo sa prijateljima ili da stavimo da nam budu javno vidljive na nalogu, a tu su i opcije da pogledamo šta to vole naši prijatelji, ili da komuniciramo sa njima direktno iz Google Maps preko Maila, SMSa ili drugih socijalnih mreža. Sve sa svrhom lakšeg kretanja i svesti o lokacijama za provod u našoj blizini.

Sa druge strane, to sve veoma podseća na neke feature socijalnih mreža samih po sebi, pa možemo da postavimo pitanje, da li Google Maps planira transformaciju u takvu platformu?

I sam opis aplikacije je promenjen iz aplikacije koja će vas lakše dovesti od tačke A do tačke B u aplikaciju koja će vam olakšati organizaciju omiljene liste mesta za izlazak ili turističkih atrakcija u okolini, kao i način da bolje organizujete svoja putovanja, ili upoznate novu sredinu u kojoj se nalazite. Pored opcija koje su već ubačene kao što je naručivanje lokalnih kompanija sličih Uberu ili saveta i lokacija sa parkinzima, kao i poboljšane opcije komunikacije direktno iz Google Maps prema svim drugim servisima, on zaista iz dana u dan napreduje u polje društvenih mreža.

Naravno tu je i opcija da unapred pripremite sebi Google Maps u oflajn modu kada znate da vam internet neće biti dostupan, ali sve ostalo govori u prilog ovom našem osećaju. A znajući da je Google mapirao većinu planete i da je dostupan svima, ostaje samo pitanje da li će uspeti da privuče i korisnike ovom evolucijom.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...