Jump to content

Legendarni MMO Asheron’s Call se gasi 31. januara


SolidChief

Recommended Posts

Asherons-Call.jpg?fit=450%2C253

Mnogo godina pre danas najpoznatije MMORPG igre, World of Warcraft,  svetom su u prošlom veku “vladala” tri čuvena MMO naslova: Ultima Online,  EverQuest i Asheron’s Call. Ultima Online je izašla 1997. godine, dok su EverQuest i Asheron’s Call svetlost dana ugledali 1999. godine.

I dok Ultima Online i EverQuest i dalje aktivno dobijaju nov sadržaj, izgleda da je Asheron’s Call fanovima ovo poslednja prilika da uživaju u svom omiljenom MMO naslovu. Igra je prestala da dobija nov sadržaj već skoro 3 godine, a poslednji patch je na servere stigao marta 2014. U decembru prošle godine, i zvanično je objavljeno da će se serveri ugastiti 31. januara 2017. godine, a to u suštini znači i kraj postojanja ove igre.

Uzalud fanovi pokušavaju da ubede trenutnog vlasnika licence, kompaniju Warner Bros, da proda franšizu nekom drugom ili da bar nađu nekog ko bi imao vremena i resursa da održava svoje servere, jer im stiže zvaničan odgovor da sama kompanija nije više u mogućnosti da održava servere, a da nisu dobili nikakve dovaljno dobre ponude da prodaju licencu.

Asheron’s Call je razvio Turbine studio, a originalni izdavač je bio Microsoft,  da bi posao kasnije preuzeo Warner Bros. Iako je uvek bila u senci Ultima Online i EverQuesta, igra je u svojim mlađim godinama imala stabilne brojke od oko 100 do 200 hiljada aktivnih pretplatnika.

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...