Jump to content

Majkrosoft uvodi Game Mode za Windows 10


SolidChief

Recommended Posts

Xbox-win-10.jpg?fit=450%2C253

Jedan od sve većih fokusa Majkrosofta jeste zauzimanje čvršće pozicije na tržištu video igara, kako na konzolom sa Xbox One, ali i na tradicionalnom PC gejmingu, prilagođavanjem Windowsa 10 video igrama.

Praktično od kada se pojavio Win10, internetom kruže glasine i teorije o ideji Microsofta da počne da uzima deo kolača od velikih igrača kao što su Steam/GOG/Origian i drugi, i tako preko svoje prodavnice ugrađene u Win 10 polako zauzme respektabilnu poziciju. Neki od prvih takvih koraka su povezivanje Windows i Xbox naloga, deljenje igara preko oba sistema i generalno olakšavanje vlasnicima Xbox One i računara sa Win 10, da povežu svoje uređaje i uopšte gejming iskustvo.

Najnovija vest koja je procurela jeste da Majkrosfot u sledećem velikom apdejtu za Win 10 planira da uvede “Game Mode”, što je zaključeno na osnovu otkrivanja “gamemode.dll” fajla u nekim od testerskih verzijama novih apdejta za Win10.

Smatra se da bi Game Mode trebalo da radi po sličnom principu kao što radi Xbox One kada pokrenete igru: sve ostale aplikacije i procesi na računaru će se minimalizovati tako da se maksimalna količina resursa dislocira ka samoj igri, što će učiniti da igre generalno rade brže i bolje.

Naravno, ovo je sve još uvek samo nagađanje, i mnoge stvari se još uvek ne znaju, pa ni to da li će ovo biti ekskluzivan “feature” samo za igre iz Windows prodavnice, ili će raditi i za sve ostale igre, koje igrate preko drugih platformi, poput Steama, Battle.neta i drugih.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...