Jump to content

Crytek zatvorio 5 studija


SolidChief

Recommended Posts

crytek.jpg?fit=450%2C332

Izgleda da je priča o problemima nekada velike kompanije Crytek konačno dobila svoj epilog, a on je daleko od happy ending varijante – čak 5 Crytek studija širom sveta je dobilo katance na vratima.

Svoj poslednji radni dan u Cryteku imali su zaposleni u Mađarskoj, Bugarskoj, Turskoj, Južnoj Koreji i Kini. Crytek tako sada ostaje samo na dva studija, onaj u Kijevu, i u Frankfurtu.

Ovakav ishod događaja deluje kao logičan, nakon svih crnih vesti i glasina koje su stizale od samih zaposlenih: o platama koje se ne isplaćuju mesecima i o generalnoj lošoj komunikaciji sa zaspolenima. U zvaničnom saopštenju povodom zatvaranja ovih studija, naglašeno je da će kompanija “učiniti sve” da ljudi koji su ostali bez posla imaju glatku tranziciju i sigurnu budućnost na novim radnim mestima.

Avni Jerli, jedan od direktora u Cryteku, rekao je da je cilj kompanije da se vrati na srž onoga kakva je nekada bila, i da rade ono što najbolje znaju, a to je “da prave inovativne igre sa kvalitetnim gejmplejom i rad na razvoju novih tehnologija za video igre”, a da bi u tome uspeli, ova tranzicija je bila neophodna zarad finansijske stabilnosti i svežeg početka.

Videćemo kakvu će budućnost ovo doneti za Crytek, a glasine koje kruže kažu i da su prodali svoja prava na f2p igru Warface, takođe u sklopu programa “svežeg” početka.

 

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...