Jump to content

Ovo su moguće specifikacije Nintendo Switch konzole


SolidChief

Recommended Posts

Nintendo-Switch.jpg?fit=450%2C254

Još uvek čekamo da Nintendo grandiozno prikaže svoju novu konzolu Switch, ali neke informacije o istoj su već počele da se pojavljuju na Internetu.

Kako je Digital Foundry saznao, Switch će pokretati Nvidia Tegra procesor i to X1 verzija ili nešto što po performansama odgovara istoj umesto novije X2 arhitekture. Takođe, konzola će menjati frekvencije na kojima rade GPU i memorija u zavisnosti da li je postavljena na dok ili je u prenosnom modu, pa tako grafička karta radi na 768MHz, ali pada na samo 307.2 MHz kada konzolu skinete sa bazne stanice. Memorija ima manji udar na performanse i sa 1600MHz se spušta na 1331MHz. Procesor će raditi na 1020MHz nebitno od toga da li je konzola na bazi ili ne.

To sve znači da ćemo i na ovoj konzoli videti različite verzije iste igre kao na PS4 i PS4 Pro, odnosno da će, zarad održavanja performansi, igre imati verziju kada je konzola na bazi i kada je prenosna što bi u teoriji značilo pad grafičkog prikaza. Developerima se nudi mogućnost da prave takve igre, ali i da forsiraju konzolu da uvek radi u slabijem modu. Naravno, sve ovo je zbog štednje energije i omogućavanja dužeg igranja kada konzola nije povezana na izvor struje, a po objavljenim brojevima definitivno ćemo dobiti uređaj snažnijeg hardvera od onog iz WiiU.

Nintendo je za 12. januar najavio konferenciju na kojoj će otkriti sve o Switch konzoli kada ćemo videti da li su informacije koje sada imamo definitivne.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...