Jump to content

REVIEW: Goblin and Coins


SolidChief

Recommended Posts

sss2

Ako ste se nekada zapitali kako je to bilo u poslednjoj deceniji dvadesetog veka, evo vam idealne prilike da bar na kratko doživite taj osećaj. U malim zadimljenim prostorijama skupila bi se gomila klinaca i na televizoru pratila kako jedan od njih juri, skače i maltretira nesrećnike u Super Mariu. Bez premca, u prvim igraonicama koje su imale stare konzole u to vreme, Super Mario je bila najpopularnija igra.

sss1

Tvorac Goblins and Coins igre je odigrao na kartu nostalgije i podario nam igru koja, kada je prvi put pokrenete, izmami osmeh na lice i setne misli kako je to bilo nekada (čitaj, kako smo matori).

U pitanju je klasični 2D platformer sa svim elementima koji su definisali ovaj žanr u ranim 90-im godinama. U ulozi smo goblina (da se naslutiti iz naslova) čiji gospodar, koji je usput rečeno zmaj,  biva opljačkan našom greškom i sada se moramo suočiti sa posledicama. U prevodu, ako ne želimo u čorbu, moramo da vratimo blago. I tu počinje avantura kroz više od 35 nivoa sa jednim ciljem – skupiti svo blago i vratiti ga nazad zmaju. Znate kakvi su zmajevi kad im neko ukrade zlato, to besno, nervozno, odmah glumi Šmauga, može neko i da nastrada. Elem, napredujući kroz nivoe, utisak koji stičete posmatrajući level dizajn je kao da igrate Super Maria ali od poslednjeg nivoa. Ovde što više napredujete, zone su sve urbanije i „civilizovanije“, a samim tim i sve opasnije po prosečnog goblina.

goblin-coins

Da ne dužimo mnogo, to je u principu cela priča. Trči, skoči, spljeskaj neprijatelja, sakupi novčiće i tako iz nivoa u nivo. Igra idealna za mlađu populaciju i retro-nostalgičare, dovoljno dobra za jednokratnu zabavu ali ne puno više od toga. Ipak, preporučujemo da probate jer je pristojno odrađena i za cenu koju platite dobijate ispoliran proizvod. A i autor je „naše gore list“.

 

Autor: Borislav Lalović

Igru ustupio developer Nikola Bulj.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...