Jump to content

Hideo Kojima će dobiti nagradu Industry Icon na Game Awards


SolidChief

Recommended Posts

kojima

Za 1. decembar najavljeno je još jedno izdanje Game Awards, velike dodele nagrada u gaming industriji. Nominova igre i studije već znamo, a od danas nam je poznato i ko će ove godine dobiti nagradu za veliki učinak u industriji.

Hideo Kodžima, autor Metal Gear serijala kome je Konami prošle godine zabranio da prisustvuje ceremoniji i time napravio mali skandal, biće ovogodišnji nosilac nagrade Industry Icon koju dodeljuje žiri velikanima gaming sveta. Nagrada je uvedena 2014. godine kada je bila dodeljena Roberti i Kenu Vilijams za veliki uticaj na žanr avantura, dok je godinu dana kasnije otišla u ruke Bretu Speriju i Luisu Keslu iz nekadašnjeg Westwood studija za razvoj strateških igara.

Kodžimin rad je veoma cenjen i smatra se za oca šunjalačkih igara, kao i veliki uticaj na naraciju u video igrama. Uostalom, retko ko je ostao ravnodušan na dugovečni Metal Gear Solid. Kodžima trenutno radi na projektu Death Stranding u svom studiju Kojima Productions, ali još uvek nije otkriveno ništa o igri sem veoma kriptičnog trejlera.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...