Jump to content

Poslednje zbogom za Wii U: Nintendo gasi proizvodnju


SolidChief

Recommended Posts

wii-u-nintendo

Nintendo Wii U je konzola koja definitivno spada u jedno od većih razočarenja kada su u pitanju proizvodi koji su nam stigli iz ove japanske kompanije. O razlozima možemo samo da debatujemo, ali gole činjenice kažu da je ovaj uređaj za kućnu zabavu, od kada se pojavio pre tačno 4 godina, prodat u svega 13 360 000 primeraka. Ukoliko vam ova brojka možda zvuči veliko, shvatićete da baš i nije tako bajno, kada znamo da je njegov slavni predak, Nintendo Wii, prodat u preko 100 miliona jedinica, a čak je i nesrećni GameCube uspeo da pređe brojku od 20 miliona prodatih komada.

Pričamo o ovoj konzoli iz razloga što je Nintendo juče primio poslednje porudžbine za Wii U, i počev od ovog petka, proizvodnja Wii U se u potpunosti gasi. Nekako stičemo utisak da su u Nintendu jedva čekali da se otarase ove konzole čija je jedina mana možda bila loše brendiranje i reklamiranje, pa su mnogi mislili da ovo uopšte i nije nova konzola, već samo nekakav dodatak za Nintendo Wii.

Ovim gašenjem proizvodnje Nintendo želi i da u potpunosti posveti svoje resurse za nadolazeći Nintendo Switch, koji bi trebalo da uđe u prodaju marta naredne godine, a o kome zasada znamo veoma maloa Nintendo je najavio da će biti zvanična velika promocija uređaja tek 13. januara.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...