Jump to content

EE-sama otkrio prljavu stranu esporta


Lucky

Recommended Posts

dota_teamsecretdrama

Da nisu samo domaći turniri i esport organizacije podložne malverzacijama, govori i najnoviji skandal koji je okupirao pažnju Dota2 komune.

Džeki “Eternal Envy” Mao je prošlog vikenda objavio na svom blogu poduži tekst u kome iznosi detalje o njegovom vremenu provedenom u Team Secret, odnosu sa menadžerima, kapitenom Klementom “Puppey” Ivanovom, sponzorskim ugovorima, platama i neisplaćenim turnirskim nagradama.

On je svoje tvrdnje potkrepio skrinšotovima skajp razgovora, pa čak i video zapisom nekih situacija, koje oslikavaju stanje i atmosferu u timu koji je doživeo mnogo promena i neuspeha.

Maov blog svakako treba da pročitate, jer ćete u njemu saznati da ne cvetaju ruže u timu čak i kada on pobeđuje, zašto je važno sve ugovore imati na papiru potpisane i zašto je važan timski duh, koji po svemu sudeći Ivanov sa svojim stavom nije hteo ili umeo da izgradi.

Mao se odlučio na ovaj korak, pošto je otkrio nedogovorenih 10% poreza na nagradne fondove za koji se ne zna gde ide, kao i neisplaćene premije sa turnira iz 2015 godine. Sa druge strane, tim je iz nekih izvora koristio novac za najbolje sobe u hotelima pred turnire, restorane pa čak i za porno glumice.

Ovaj blog je toliko bio posećen ovog vikenda da server nije izdržao ogroman protok. Dota2 fanovi su uspeli da ga iskopiraju i repostuju za sve zainteresovane, tako da je dostupan na ovoj adresi. Tvrdnje koje je Eternal Envy izneo u svom blogu je potvrdio i Rasmus “Misery” Filipsen, bivši saigrač EE-same u Team Secret.

Do sada se iz tabora Team Secret niko nije oglasio. Socijalni mediji na kojima su menadžer Met “Cyborgmatt” Bejli i Klement “Puppey” Ivanov su i dalje nemi.

Team Secret je u prethodnoj sezoni osvojio prva mesta na MLG Word Finals, Nanyang Dota2 Championships i The Shangai Major 2016. Drugo mesto su osvojili na The Frankfurt Major 2015. Posle šangajskog Major turnira, usledile su promene i neslavno 16to mesto na The International 2016.

Eternal Envy je posle ovog turnira napustio Team Secret i osnovao novi tim NP, u koji je doveo neke nove mlade snage sa kojima planira da igra u novoj sezoni.

Pročitajte na sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...