Jump to content

GTA u proteklih godinu dana doneo zaradu od preko 700 miliona dolara


SolidChief

Recommended Posts

gta online

GTA serijal je verovatno jedan od najpoznatijih i najpopularnijih gejming serijala u istoriji, koji je svoju slavu stekao kao open space sandbox simulator kriminala sa akcentom na vožnju po otvorenim prostorima.

O fenomenu GTA bi se moglo jako puno pisati, ali jednostavno rečeno – GTA je od prvog naslova u serijalu, pa do petice igra doneo jedan revolucionarni i pre svega zabavni koncept, gde niste morali ni da pratite igru, već ste mogli jednostavno da radite po mapi šta vam dušta ište, i mnogi su tako i prilazili GTA igrama.

Popularnost ovog serijala je prirodno donela ogromnu zaradu Rock Staru i Take Two Interactive, a najnoviji podaci koje imamo kažu da je zarada samo u poslednjih 12 meseci premašila cifru od 700 miliona dolara!

Ono što je još zanimljivije kod tih podataka, a što možete videti na tabeli ispod, jeste da je od tog prihoda samo mali deo od direktne prodaje GTA 5 na konzolama i za PC, a da je ubedljivo najveći izvor zarade GTA Online. Ovaj veoma interesantan podatak će nam možda i reći nešto više o budućnosti GTA, pošto se kompanije danas pre svega vode prihodom, a podaci ne lažu – singlplejer sadržaj ne donosi ni desetinu zarade kao multiplejer/onlajn.

izvor grafika: Daniel Ahmad

gta-zarada

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...