Jump to content

Prva igra koja neće podržavati 4K rezoluciju na PS4 Pro


SolidChief

Recommended Posts

Horizon-Zero-Dawn-E3-2015-Outro

Nedavno najavljena Playstation 4 Pro konzola će kasnije ove godine doneti 4K gaming u dnevne sobe, ali se čini da ta tehnologija neće baš biti prihvaćena.

Studio Guerilla Games je među prvima najavio da njihova igra Horizon Zero Dawn neće raditi u 4K rezoluciji, čak i ako je pokrenete na novoj konzoli. Kako je naveo ovaj studio, PS4 Pro neće moći igru da nativno zavrti u toj rezoluciji, ali obećavaju da će zato grafika u igri biti ”kao da je igramo u 4K”, šta god to značilo.

Naughty Dog studio se na to nadovezao, skrećući pažnju na multiplayer stranu igara. Njihov fokus je na tome da igrači na Pro konzoli nemaju nikakvu prednost u multiplayeru po pitanju performansi u odnosu na ostale PS4 igrače. Dakle, ako igra bude zaključana na 30fps na PS4 Slim, isto tako će raditi i na Pro modelu.

Potencijalni kupci konzole su već počeli da diskutuju o tome ima li uopšte poentu onda nabavljati PS4 Pro. Ako igre neće dobiti bolje performanse ili neće raditi u 4K rezoluciji, izdvajanje 400 evra za novi hardver je besmisleno. A ne zaboravimo i nedostatak podrške za puštanje UHD Blu-ray filmova, nešto što već sada postoji na jeftinijem Xbox One S.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...