Jump to content

Civilization 6 – predstavljanje Norveške


SolidChief

Recommended Posts

civilization-6-norway

Ove nedelje u novom Civilization 6 videu predstavljena je Norveška koju predvodi poslednji veliki kralj Vikinga – Harald Hardrada.

Hardrada je 1030. godine bio proteran iz Norveške zbog podrške svom polubratu Olafu, ali je vremenom svojim vojnim veštinama zadobio nadima ”Uništitelj Bugara” i vratio se u rodnu zemlju gde je zavladao uz Magnusa I. Nakon Magnusove smrti, postao je jedini vladar Norveške i tokom narednih godina ratovao sa Danskom, a čak i pokušao da zauzme engleski presto. Tokom njegove vladavine Norveška jeste dosta ratovala, ali i napredovala kao civilizacija.

Norvežani u Civilization 6 zato imaju nekoliko zanimljivih opcija za igranje. Njihova unikatna jedinica je Berzerker, vikinški ratnik koji je vođen besom bio u stanju da saseče čitave armije svojim sekirama. U igri, Berserkeri imaju manji penal kada izvoede Pillage akciju i bonuse na napad. Norvežani imaju i rani pristup pomorskim putovanjima zahvaljujući vikinškim dugim brodovima, a kao specijalnu građevinu imaju tradicionalne norveške crkve koja daje iste bonuse kao i hram ali je preporučljivo da ih gradite blizu šume.

Igranje Norvežana će se dosta oslanjati na more, tj. putovanje brodovima. Imaju najmanje penale po pitanju ukrcava i iskrcavanja, kao i napade sa mora i okeana.

Civlization 6 izlazi 21. oktobra za PC.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...