Jump to content

Sony je najavio Playstation 4 Pro konzolu


SolidChief

Recommended Posts

playstation-4-pro

Najveća novost sa jučerašnjeg Playstation Meetinga svakako je bilo otkrivanje nove, unapređene verzije Playstation 4 konzole.

Nova konzola se neće zvati ni 4K ni Neo već Playstation 4 Pro i izlazi 10. novembra po očekivanoj ceni od 400 evra, odnosno po istoj ceni po kojoj se u početku prodavao PS4. Sem što je nešto deblja od standarne PS4 konzole, Pro model dolazi sa značajno unapređenim ”crevcima” – AMD Polaris grafička kartica je duplo jača a procesor je ubrzan iako je na istoj arhitekturi kao dosadašnji. Ovi modeli konzole će dolaziti sa 1TB hard diskom. RAM je ostao na 8GB i koristi se GDDR5 iz grafičkih karti.

Sav ovaj jaki hardver ispod haube neće ostati neiskorišćen jer će konzola podržavati igranje u 4K, tojest 2160p rezoluciji. Dosadašnje igre će biti potpuno kompatibilne sa novom konzolom i biće ”razvučene” na tu rezoluciju, dok će sve buduće igre moći da imaju podršku za 4K ukoliko developeri tako odluče. Podsetimo da ipak nisu sve PS4 igre radile ni u 1080p, tako da je realno očekivati da neće i sve naredne igre na novoj konzoli raditi u maksimalnoj rezoluciji i da će studiji možda radije odlučiti da osiguraju stabilnih 60 sličica u sekundi ili unaprede grafiku.

Ukoliko ste filmofil, malo razočarenje – PS4 Pro neće podržavati UHD rezoluciju na blu-ray diskovima, već samo putem streaming servisa. Prva od igara koja je najavljena da će koristiti prednosti nove konzole je Mass Effect: Andromeda.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...