Jump to content

Švedska koristi Cities: Skylines kako bi isplanirala novi deo grada


SolidChief

Recommended Posts

cities skylines sweden

Cities: Skylines je jedna od najboljih simulacija upravljanja gradom i neretko ćete na njenom Steam hub-u naletati na čitave gradove inspirisane stvarnim lokacijama. Ali, šta ako vam kažemo da u Švedskoj upravo rade obrnuto i koriste Cities: Skylines kao alat za projektovanje?

Upravo to se dešava u Stokholmu, odakle je i studio Paradox, izdavač igre. 3. i 4. septembra će sa građevinskom kompanijom Svensk Byggtjänst održati radionicu kako bi pomoću igre napravili simulaciju novog planiranog dela grada i proverili metoda kojima bi se taj deo grada razvio da odgovara potrebama svojih stanovnika. Opština Norra Djurgårdstaden će Stokholmu doneti 12 hiljada domova, a čak će i igrači Cities: Skylines moći da se uključe u projekat ukoliko žele da doprinesu svojim idejama, naravno u skladu sa ciljevima ove radionice.

Ovo nije prvi put da se simulacije u video igrama koriste u ”ozbiljne” svrhe. Tako je recimo kanal History koristio Total War igre da bi prikazao masivne bitke, a Myst je korišćen u britanskim učionicama tokom časova engleskog jezika.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...