Jump to content

Pokrenuti emulatori na Playstation Vita konzoli


SolidChief

Recommended Posts

playstation vita emulator

Ukoliko i vaša Playstation Vita skuplja prašinu i sem poneke igre nemate razloga da se više družite sa njom, dobra vest stiže u vidu malog hacka kojim je omogućeno igranje emulatora na ovoj prenosivoj konzoli.

Takozvani HENkaku hack koristi određenu rupu u najnovijem Vita firmveru (3.60) kako bi se instalirao preko browsera i tako omogućio prebacivanje potrebnih fajlova sa PC-a i istovremeno otključao Playstation TV koji nakon instalacije može da pokreće sve Vita igre sa kertridža a ne samo mali broj naslova koje je Sony odredio da mogu da rade na ovoj ”konzoli”.

Ovo nije otključalo vrata igranju nelegalnih primeraka igara i autori hacka to ni ne planiraju da omoguće korisnicima, već HENkaku pretvara vašu Vitu u prenosnu emulator stanicu putem koje ćete moći da igrate Gameboy, NES, SNES i Mega drive igre. Pored emulacije, moguće je pokrenuti i nekoliko homebrew aplikacija i igara među kojima su originalni Doom i Quake.

Koliko će vremena proći pre nego što Sony izda zakrpu za konzolu koja će onemogućiti hack ostaje da vidimo. Inače, ukoliko planirate ovo i sami da isprobate, imajte u vidu da su emulatori još u ranoj fazi razvoja i očekujte brojne probleme kako sa zvukom, tako i sa performansama emuliranih igara.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...