Jump to content

Na proslavi 25. rođendana Sonica prikazane 3 nove Sonic igre


SolidChief

Recommended Posts

Sonic

Što je za Nintendo Super Mario, i za PlayStation Crash Bandicoot, to je za SEGA-u Sonic the Hedgehog.

Ovaj čuveni jež ovih dana slavi 25. rođendan, pošto je prvi Sonic izašao na leto davne 1991. godine, za tada poularnu SEGA Mega Drive/Genesis. Povodom toga kompanija SEGA je danas oraganizovala proslavu u Sonicovo ime, gde se pored zabava i raznih prezentacija pričalo i o budućnosti ove franšize. Već smo ranije danas pisali o izlasku Sega Mega Drive Classic konzole, ali to nisu sve novosti koje nam stižu sa ove proslave. U okviru programa na proslavi su prikazane čak 3 nove Sonic igre!

Prva je Sonic Mania, 2D platformer u tradicionalnoj Sonic formi sa retro pikselizovanom grafikom koja podseća na originalne Sonic naslove. Igra se pravi u saradnji između SEGA, Christian Whitehead, Headcannon i PagodaWest Games i u suštini predstavlja miks redizajniranog klasika i novih elemenata. Imaće 3 igriva karaktera, a kako to izgleda pogledajte ispod:

 

Druga igra, ili bolje rečeno dodatak, čiju smo premijeru videli na proslavi dvadesetpetogodišnjice Sonica jeste LEGO Dimensions – Sonic. Kako možete i da pogodite iz naslova, u pitanju je kombinacija Lego kockica i Sonica, nešto što nas čudi da se nije ranije ostvarilo, imajući u vidu gomilu LEGO igara i popularnost Sonica. LEGO Dimensions je izašao septembra 2015. godine i baziran je na pravim Lego kockicama i figuricama, koje idu u kombinaciji sa video igrom. Postoji veliki broj LEGO Dimensions setova baziranih na raznim franšizama, a sada se njima priključuje i Sonic. Kako izgleda Lego Sonic, kao i šta sve dobijate sa Sonic starter paketom, pogledajte u klipu ispod:

 

Na kraju, tu je i treći novi Sonic naslov, najavljen za 2017. godinu imena Project Sonic 2017. O ovom Sonicu ne znamo previše, ali na osnovu onoga što smo videli u trejleru, čini nam se da će igra ličiti na Sonic Generations iz 2011. godine, u kojoj se kombinuju stari i novi dizajn Sonica, kao i stare i nove lokacije iz igara, sa različitim vizuelnim dizajnom. Evo i tog trejlera:

 

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...