Jump to content

Call of Duty: Roman Wars koji se nikada nije desio


SolidChief

Recommended Posts

cod roman wars

Svi znamo Call of Duty kao ratni serijal. Preciznije, kao serijal u kome pucate na druge ljude koji pokušavaju vas da upucaju. Ali, u jednom trenutku svog postojanja, CoD je mogao da puške i bacače raketa zameni mačevima i štitovima.

Call of Duty: Roman Wars je bio prototip igre na kojoj je radio studio Vicarious Visions. Igra je, ukoliko to iz naslova nije bilo očigledno, bila smeštena u period vladavine Rimskog carstva. Roman Wars prototip je koristio Unreal engine umesto Quake 3 na kome se ceo Call of Duty serijal zasniva i kameru je postavljala iza leđa lika koga bi igrač vodio, bilo da je to rimski vojnik, neki oficir ili čak Julije Cezar lično. Postojale su sekvence i sa pogledom iz prvog lica, jahanje i borbe na konjima, čak i čitave opsade.

Ipak, Activisionu se nije svidela ova ideja za malo drugačiji pravac u kom bi išao Call of Duty. Valjda zato ove godine pucamo u svemiru umesto da mašemo mačevima u drevnom Rimu. Mala ironija je u izjavi Activisiona da bi se ovom igrom zatrpavalo tržište Call of Duty igrama. Studio je i dalje pokušavao da svoju ideju ponudi velikim izdavačima među kojima je i Ubisoft, a na kraju je ostao samo video o tome kakva je ova igra mogla biti.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...