Jump to content

Summer Games Done Quick (3-10. Juli)


SolidChief

Recommended Posts

games done quick

Danas startuje 6. po redu izdanje letnjeg Games Done Quick maratona koje će trajati sve do 10. jula. Ukoliko niste upoznati o čemu se radi, u pitanju je maraton video igara humanitarnog karaktera, koji se održava od 2010. godine pod organizacijom sajtova Speed Demos Archive i Speedruns Live. Kao što možete da naslutite, u pitanju su sajtovi koji se bave speedranovima, odnosno prelaženjem video igara što je brže moguće. Osim brzih privođenja kraju igara, ovde spadaju i razna druga “brza” postignuća u video igrama, koja ne moraju nužno da se odnose na sam prelazak igre, već i na neke specifične stvari u okviru igre (tipa najbrže pređeni nivo, ubijen boss i slično).

Do sada je ukupno održano 13 ovakvih maratona (5 letnjih) i za 6 godina ove organizacije su na ovim maratonima uspele da prikupe preko 6,7 miliona dolara donacija. Donacije direktno (bez posrednika) idu organizacijama Doctors Without Borders Prevent Cancer Foundation . Ovog leta sva prikupljena sredstva idu samo doktorima bez granica. Maraton startuje večeras i trajaće 7 dana bez prestanka, 24h dnevno. U njemu će učestvovati poznati gejmeri i spidraneri koji će kao zvanični partneri događaja strimovati svoje speedrun sesije različitih igara po kojima su poznati, a publika će donacijama učestovati u prikupljanju sredstava, a zauzvrat će strimeri ispunjavati različite izazove i specifične ciljeve koje publika traži, a takođe i učestovati u nagradnoj igri.

Veliki broj igara i speedrunnera je uključen u program, a ceo raspored možete videti na ovom linku , gde možete videti koje su sve igre i strimeri uključeni u maraton, kao i kada se šta održava.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...