Lucky Posted June 28, 2016 Report Share Posted June 28, 2016 Jel neko uhvatio neku vest da je negde procurela veća količina user/passova - stigao mi je sa Amazona mail ovog tipa: "At Amazon we take your security and privacy very seriously. As part of our routine monitoring, we discovered a list of email addresses and passwords posted online. While the list was not Amazon-related, we know that many customers reuse their passwords on multiple websites. Since we believe your email addresses and passwords were on the list, we have assigned a temporary password to your Amazon.com account out of an abundance of caution." Dan pre toga mi je Twitter prijavio da sam se logovao sa "neobične lokacije" i da resetujem pass, a vidim juče neke vesti da je YT pobio silne neke botove. Povrh svega toga, mada verovatno nema veze sa tim, od FBa mi sad stižu neke glupe mail notifikacije tipa "taj i taj je updateovao status" ili "taj i taj je okačio fotku". Pa me zanima dal' je slučajnost ili je stvarno bio neki veći propust negde? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
re1 Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 http://securityaffairs.co/wordpress/48404/deep-web/verticalscope-data-breach.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest account 5 Posted July 3, 2016 Report Share Posted July 3, 2016 @Lucky Meni se dešava isto sa tviterom, a razlog tome je tor messenger (preko kojeg koristim twitter), sranje baunsuje svuda unaokolo, i detektuju da se ne logujem sa istop ip adresom, zato uslede i upozorenja. Mislim da nije ništa strašno, da je bio neki jači brič saznali bi do sad :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 27, 2016 Author Report Share Posted July 27, 2016 On 6/30/2016 at 5:41 AM, re1 said: http://securityaffairs.co/wordpress/48404/deep-web/verticalscope-data-breach.html može biti da je ovo. On 7/3/2016 at 5:32 PM, profa said: @Lucky Meni se dešava isto sa tviterom, a razlog tome je tor messenger (preko kojeg koristim twitter), sranje baunsuje svuda unaokolo, i detektuju da se ne logujem sa istop ip adresom, zato uslede i upozorenja. Mislim da nije ništa strašno, da je bio neki jači brič saznali bi do sad :D jedino ako tweetdeck ne pravi problem, pošto tor ne koristim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts