Jump to content

Limbo dobija naslednika – Inside


SolidChief

Recommended Posts

Inside

Čuvena artistička igra Limbo predstavlja neku vrstu svetog grala gejmerske indie scene. Kada se pojavio leta 2010. godine, izazvao je pravu lavinu u gejming svetu, o igri su pričali svi i njihove bake. Ovaj poprilično kratki platformer ovoliku pažnju je privukao svojim jedinstvenim vizuelnim stilom koji je tada bio predesan za jedan generalno veseli žanr kakav su platformeri. Sablasna crno-bela prostranstva i mali dečak koga vodite kroz njih, igra senki i svetala i pritom sve to sjajno iskorišćeno u svrhe gejmpleja i zagonetki.

Skoro 6 godina kasnije, konačno stužu uzbudljive vesti iz studija Playdead, koji nam je podario Limbo. Dug rad na novoj igri konačno je završen, i pred nama imamo Inside koji nam stiže već za par nedelja, preciznije 7. jula na Steamu, a ukoliko ste vlasnici Xbox One konzola, imaćete priluku da je zaigrate već 29. juna. Na osnovu onoga što možemo da vidimo u trejlerima, igra prati sličan vizuelni stil, ali poprilično unapređen i “obojen”, pošto igra ovoga puta neće biti crno-bela. Kao i u Limbu, i ovde ćemo voditi dečaka, koji se obreo u sred nekog gnusnog projekta i moramo mu pomoći da odatle pobegne.

Ukoliko kojim slučajem niste igrali Limbo, pribeležite 21. i 22. jun, jer će tada Limbo biti besplatan na Steamu, kao deo promocije Insidea.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...