Jump to content

Rock Band 4 je ogroman gubitak za Mad Catz


SolidChief

Recommended Posts

rb4

Kompanija Mad Catz je imala jednu od najlošijih fiskalnih godina do sad. U njihovom nedavnom finansijskom izveštaju, otkriveno je da su poslednju godinu završili sa 11.6 miliona dolara u minusu, drastičan pad u odnosu na 4.7 miliona dolara profita koje su imali u godini pre toga.

Jedan od najvećih krivaca loše zarade je igra Rock Band 4 u koju je mnogo uloženo, ali nije uspela da generiše očekivanu zaradu u periodu kada su muzičke igre jako slabo prihvaćene od publike (a sigurno je i popularnost Guitar Hero Live uticala na to). Štaviše, Mad Catz u svojim skladištima ima inventar vrednosti 8.3 miliona dolara, sve u Rock Band 4, koji moraju da rasprodaju do 6. septembra kako bi se izvukli iz minusa.

Nije ipak sve tako crno za Mad Catz, jer kompanija i dalje ima ogromno prisustvo u svetu borilačkih igara gde se njihove periferije smatraju obaveznom kupovinom za svakog kompetitivno nastrojenog igrača. Takođe je planirano restruktuiranje kompanije koje bi trebalo da im uštedi od 6 do 7 miliona godišnje i očekuju znatno jaču fiskalnu 2017. godinu.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...