Jump to content

Organizator turnira nestao sa nagradnim fondom


Lucky

Recommended Posts

Dota-2-tournaments-cash-cow-770x470

Dota 2 Stars Arena i Solid Dota 2 Challenge, dva turnira koje je organizovao Kris Lombard, još nisu isplatili 9000 dolara nagradnog fonda, iako su dobili sredstva od sponzora. Sva četiri pobednička tima – ProDota Gaming, Flipsid3 Tactics, Power Rangers i Danish Bears, su potvrdila da organizator nije isplatio novac i da ne odgovara na pokušaje kontakta kroz razne medije.

Ovo je primer kroz koje sve muke prolaze niže rangirani timovi kojima je jedini izvor finansiranja, online turniri. Valve je uvek bio otvoren prema organizatorima, i dozvoljavao sve vrste turnira, da bi pomogao Dota 2 komuni da iznedri novu generaciju igrača.

Sa druge strane, uvek su postojali i mutni likovi poput Kris Lombarda, koji su lešinarili sponzore i niže rangirane timove. Pošto online turniri ne zahtevaju bilo kakav fizički kontakt, po završetku istih jednostavno prestanu da se javljaju na poruke i kontakte.

Sponzori tih turnira ne mogu da pomognu oštećenim igračima, mada saosećaju sa njima. Uugovor izmedju sponzora i organizatora ispunjen, jer je organizator reklamirao sponzora na telopima, kajronima i reklamama tokom strima.

Ovakvi slučajevi nam daju do znanja da se eSports industrija još uvek bori sa nestandardizovanim pravilima oko organizacije turnira i retke, skoro nepostojeće, legalne zaštite igrača, timova i samih organizacija.

Pročitajte na sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...