Jump to content

Najraniji demo prve Witcher igre


SolidChief

Recommended Posts

witcher3

Dok ovih dana RPG fanovi uživaju u najnovijem Witcher 3 sadržaju koji nam je stigao u obliku ekspanzije Blood and Wine, prava je prilika da vidimo malo poznatu, prvu i najstariju inkarnaciju Witcher video igre. Ne, ovde ne govorimo o proslavljenom prvom delu igre iz 2007. godine koji je i započeo ovaj sada slavni serijal RPG igara, već ćemo zagrebati još dublje u prošlost, na početak ovog veka, preciznije u 2002. godinu.

Zahvaljujući video blogu Ryszard Chojnowskia, koji je u to vreme bio vođa projekata na Witcheru u CD Projektu, imamo prilike da vidimo najranijie radove CD Projekta na Witcheru. On nam je to pokazao zahvaljujući sačuvanom demo disku koji je CD Projekt uradio kao pokazni materijal za izdavače i investitore, kojima bi se obratili za potencijalno finansiranje projekta. Kako kaže, taj demo disk danas postoji u svega dvadesetak primereka, tako da je u neku ruku kolekcionarsko izdanje.

Ono što vidimo se jako puno razlikuje od igre koju smo dobili 5 godina kasnije. Prvobitni Witcher je bio diaboliki akcioni h&s RPG iz izometrijske perspektive. U neku ruku i logičan izbor žanra, jer su u ono vreme svi želeli da budu klon megauspešnog Diabla 2. Igra je rađena u endžinu igre Mortyr (FPS smešten u drugom svetskom ratu) i demo na snimku sadrži 4 nivoa, nekoliko vrsta neprijatelja i par razgovora. Vremenom se od ove ideje polako odustalo, jer su originalni članovi CD Projekta bili veliki fanovi Witcher knjiga i želeli su da ih adekvatno prenesu u svet video igara, sa akcentom na dijalozima i narativu, i smislenim borbama.

Kako je to izgledao prvi demo Witchera iz 2002. godine, pogledajte na snimku ispod:

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...