Jump to content

TEST: Overwatch na konzolama


SolidChief

Recommended Posts

Overwatch

Pre nekoliko dana smo testirali Overwatch, Blizzardovu novu hit igru (sada definitivno možemo da kažemo da imaju hit). Mi smo tom prilikom igrali na PC-u, kao što uostalom možete videti u videu.

Ali, zanimalo nas je kakvo je iskustvo sa konzolnim izdanjem igre – koliko traje instalacija, kakav je framerate i da li će vam igra brzo naći ekipu za quick match ili mora previše da se čeka. I utisci su vrlo pozitivni, barem što se tiče igranja. Framerate je stabilan, igrača ima više nego dovoljno za konstantan priliv mečeva, a moguće je podesiti i gotovo sve što ima i na PC verziji. Začudilo nas je da framerate opadne kada ste na glavnom meniju i primetno je kašnjenje komandi kada šetate po glavnim opcijama. Nije nešto što smeta niti utiče na ukupno iskustvo, samo je primetno.

S druge strane, prvo pokretanje igreznači i downloadovanje patcha od 10 GB. Iskreno, ne znamo šta je tako veliko Blizzard spakovao u taj patch jer na Pcu igra zauzima svega 7GB kada je potpuno instalirana. Zbog preopterećenosti PSN i Xbox Live download pomenutog patcha je na obe konzole trajao pola dana, iako u redakciji imamo 100Mbit konekciju, mada je to nešto na šta smo se i navikli. Mi ipak nismo taj period downloada računali u test rezultatima, već smo merili vreme od ubacivanja diska u konzolu do trenutka dok se ne pojavi glavni ekran (patch kreće sa downloadom tek kasnije), a zatim smo na to dodali vreme od pritiskanja X/A kako bi se igra prijavila na server do momenta kada na početku meča dobijete kontrolu nad izborom heroja.

Kao što ćete videti u videu, Playstation 4 ima malu prednost jer, za razliku od Xbox One, ne instalira previše podataka sa diska i vrlo brzo možete pokrenuti igru. Na Xbox One igra postaje dostupna tek nakon što se četvrtina podataka instalira. Pored toga, ne postoje razlike u izdanjima i na obe konzole igra radi stabilno. I jedna bitna napomena – igra po defaultu drži uključenu glasovnu komunikaciju, tako da ako imate slušalice sa mikrofonom na ovim konzolama ili vam je uključen Xbox Kinect, provedite pola minuta u opcijama inače će svi vaši saigrači moći da vas ”prisluškuju”.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...