Jump to content

PRVI UTISCI: Lost Dimension


SolidChief

Recommended Posts

Lost Dimension je najnoviji RPG koji uskoro stiže na PS3 i PS Vitu. Radi se o igri koja kombinuje poteznu gameplay mehaniku sa fokusom na priču koja je ispričana u visual novel maniru. Igra donosi i nekoliko interesantnih stvari u gore pomenutu formulu, pa krenimo redom.

2

Kao što bi i očekivali, priča je centralni element naslova poput  Lost Dimension. Misteriozni karakter poznat pod pseudonimom „The End“ je pravo niotkuda uzdigao kulu i sa nje lansirao nuklearne projektile, opustošivši dobar deo planete. On sada preti da to ponovo uradi, ukoliko neko ne odgovori njegovom izazovu da dođe do vrha kule i suprostavi mu se. Naš protagonista je Shou Kasugai, jedan od članova S.E.A.L.E.D specijalnog tima, oformljenog da odgovori na The End-ov izazov. Shou, kao i svi članovi tima, ima specijalnu super moć, koja je u njegovom slučaju mogućnost da vidi u budućnost. Ova njegova sposobnost je glavni element za jednu od ključnih mehanika ove igre. Naime kako napredujete na svom putu ka vrhu kule, najmanje jedan od članova vašeg tima a nekada i do tri će biti izdajnici u svakoj od misija. Primenom svoje „Vision“ supermoći, Shou može da čuje šta članovi tima razmišljaju i da li planiraju izdaju. Koristeći logiku, na vama je da otkrijete o kome se radi, a zatim i da uz pomoć dijaloga ubedite ostale članove tima ko među vama planira izdaju. Na kraju svi glasaju o ovome. Shou može da vidi budućnost i ko će za koga glasati, ali ako se ne snalazite dobro u ubeđivanju tima, ni ta njegova mogućnost neće sprečiti da izgubite dobrog člana tima koji će neopravdano biti okarakterisan kao izdajnik.

5

Inače, kada već govorimo o članovima S.E.A.L.E.D tima, svaki od njih ima svoje specifičnosti koje će vam doneti taktičku prednost u poteznim borbama koje ovaj RPG primenjuje. Tu dolazimo do još jednog vrlo interesantnog momenta. U slučaju da preterate sa upotrebom ovih vrlo korisnih specijalnih mogućnosti članova vašeg tima, oni će izgubiti svoj razum i postati izuzetno moćni ali i nemogući za kontrolu, što će vam potencijalno napraviti veliki problem. Ovo nas dovodi do interesantnog balansiranja upotrebe raspoloživih likova, koji od vas zahtevaju pažljiv pristup i konstantno taktiziranje sa upotrebom običnih napada u odnosu na one moćnije ali i rizičnije.

14

Još jedna važna stvar koju treba imati u vidu je to da je sistem „izdajnika“ svaki put drugačiji kada igrate, odnosno random se generiše. Zaboravite da će vas neki hint sa interneta izvući iz situacije u kojoj niste sigurni šta bi trebalo da radite. Ostavljeni ste sami sebi i sopstvenoj proceni situacije, što ovoj igri daje posebnu draž.

12

Lost Dimension deluje kao interesantna igra koja donosi dovoljno toga svojeg i interesantnog u japanski RPG žanr. Ostaje nam da vidimo kako će se ova zanimljiva postavka preneti na iskustvo igranja cele igre, i da li su developeri uspeli i da i posle određenog vremena priču i gameplay mehaniku zadrže zanimljivim. O svemu ovome očekujte da ćemo pisati i u našoj full recenziji koja će se pojaviti krajem avgusta kada i sama igra.

 

Autor: Marko Narandžić

Razvojni tim: Lancarse
Izdavač: Atlus
Planirani datum izlaska: 28.08.2015
Platforma: PS3/PS Vita

1 (2) 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

 



Pročitajte vest na PLAY! sajtu
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...