Jump to content

NA LICU MESTA E3 2015 – Logitech G29 i G920 Driving Force

Zwerko

Recommended Posts

Logitech je na ovogodišnjem E3 sajmu predstavio dva nova volana iz najviše serije, odnosno radi se zapravo o istom uređaju koji je kao G29 namenjen za Playstation 3 i 4, dok je u verziji G920 namenjen za Xbox 360 i Xbox One konzole kao i za PC.

Radi se o uređaju iz najviše klase koji teži da vam pruži najbolje moguće vozačko iskustvo na konzoli ili PC računaru. Sam volan je obložen ručno uštepanom kožom, tu su aluminijumske poluge za brzine, a papučice su takođe presvučene aluminijumom i ekstra su izdržljive. Kao opciju je moguće uzeti i manuelni menjač sa sedam brzina. Bitna stavka kod ovog volana jeste da je force feedback efekat razvijan u bliskoj saradnji s proizvođačima igara pa se neće dešavati samo da volan zavibrira kad udarite u nešto nego zaista postaje teži ako malo jače uđete u krivinu, možete osetiti proklizavanje ili podrhtavanje ukoliko idete preko neravnog terena. Osim toga sama papučica kočnice ima progresivnu silu otpora tako da nećete moći samo da je pritisnete već ćete imati utisak da zaista morate jako da pritisnete da biste jako i prikočili.

G29_wheel_sm

Na Logitech štandu na E3 smo imali priliku da probamo G920 volan u kombinaciji s igrom Project Cars na Xbox One konzoli. Ova igra je posebno optimizovana za Logitech volan, a postoji čak 600 različitih parametara kako možete fino podesiti volan za ovu igru. Iako lično nisam toliko veliki fan simulacija vožnji čovek iz Logitecha se iznenadio kad sam tražio da vozim s manuelnim menjačem i manuelnim kvačilom (s automatskim kvaličilom je dovoljno samo menjati brzine na ručici). Osećaj u vožnji je stvarno fenomenalan, pre svega force feedback efekat u krivinama je maestralno odrađen, kočnica fenomenalno reaguje na pritisak a manuelno menjanje brzina po mom mišljenju samo doprinosi većem uživanju u igri. Moram priznati da sam imao par spektakularnih izletanja i na kraju sam čak i motor uništio u jednom incidentu na stazi ali sam posle izvinjenja što sam loše vozio od gospodina iz Logitecha dobio odgovor da je on poprilično iznenađen što tako mislim jer sam s manuelnim menjačem vozio dosta bolje od većine kolega na automatskom modu. Treba imati u vidu da većina ljudi u Americi zapravo nikada nije ni videla manuelni menjač i kvačilo.

Sve u svemu ovo zaista jeste odličan uređaj ukoliko želite vrhunsku simulaciju vožnje i imate prostora i novca da tako nešto sebi priuštite. Logitech nam je rekao da bi za koji mesec trebalo da dobijemo i volan na test preko lokalnog distributera, a za sada možemo još reći da je preporučena cena za volan i pedale $399, dok se manuelni menjač dokupljuje za dodatnih $49 (ove cene samo prebaciti u evre za Evropu).

2015-06-17-10.30.17-400x225.jpg?6ce39e

The post NA LICU MESTA E3 2015 – Logitech G29 i G920 Driving Force appeared first on KlanRUR.

Pročitajte čitavu vest na RUR sajtu!

Heghlu'meH QaQ jajvam