Kole Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 sem sto mislim da si 1 epizodu prerano rekao bilo sta o punisheru u ovoj sezoni =o)) plox definisi "upropastili punishera" =o) tj koje serije stripova uzimas kao polaznu osnovu plus kakav stav imas prema poslednjem filmskom panisheru (da, zarez, onom sa rej stivensonom u reziji leksi aleksander =o))netflix marvel se trudi da balansira izmedju comic estetike i "nolan betmen realnosti", i lik je ok uklopljen u takvo okruzenje i iskoriscen za potrebe sezone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Pazi, ja nisam ekspert za Panišera, daleko od toga, i pročitao sam nekoliko stripova (više preleteo). Odgledao sam sve (osim sa Dolfom) filmove i Stivenson mi je bio ok u smislu kako ja zamišljam Panišera i što sam njegov fan (Stivensonov) i filma se ne sećam uopšte osim scene kad se spušta i pobije ih sve za onim stolom.Pre svega sam mislio na deo u prve četiri epizode. Dalje ne znam kako će biti (odgledao sam osmu i padaju mi razne stvari na pamet, ali to nije povezano sa prve četiri epizode). Možda je ovo neki nastanak Panišera, ali je previše neozbiljan kao lik koji bi trebalo da bude ultra ozbiljan (kada je reč o onome šta radi), plus neko ko je apsolutno nepomerljiv i nepromenljiv u onome šta radi.I sad ono najvažnije što suštinski nema mnogo veze sa time kakvi bi likovi trebalo da budu. Deo na groblju i na terasi mi je bio previše loše napisan i sam lik Panišera je recimo daleko lošije (po meni) napisan u odnosu na Elektru. Dakle, loši dijalozi i malo toga dato njemu kao glumcu da uradi. I na sve to centralna tema, "pravedno" ubistvo kao suprotnost suđenju, večita i velika tema, je u najboljem slučaju urađena kao kliše nad klišeima. Kao dokaz tome je sjajna šesta epizoda u kojoj je problem (u sudnici i s pravne tačke) mnogo bolje urađen, napisan i odglumljen. U stvari lik Fogija je eksplodirao u smislu razvoja i smislenosti onoga šta priča. Jedini lik koji drži ovu sezonu prikovanu u realnosti. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Fogi i Karen MVP duel =o)dijalozi su ponekad, cini mi se, gotovo namerno "slabi" i "stripski" da ne bi sve delovalo pretenciozno...al opet, pogledas koliki je car donofrio i koliko su jake njegove scene bez obzira na oscilacije u dijalozima...shajaznam, nisu sve spizode pisali isti ljudi, mozda je do toga =o/za punishera naravno da je origin, metak u glavi i rupe u pamcenju...daleko je on od lika koji je fiksiran na neki nacin, ali ovde se vidi da ga koriste vise kao kontrast murdokovoj moralnosti i religioznosti umesto da se fokurisaju na njega samog...za "literaturu", preporucujem Punisher Max, Welcome back Frank i Born, mada je verovatno Year One najbolji odlskul punisher serijal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 21, 2016 Report Share Posted March 21, 2016 Baš tako, kontrast Daretu (mada ne pravi kontrast, već konačnost ideje) i to mi se ne dopada jer ipak je Punz zajeban lik. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Dobra je sezona. Ipak mi je bolja od prethodne, jedino što je DD malo skrajcnut u smislu razvoja lika, dosadan je do jaja. Ostali su odlični. Čak se i Punz malo popravio. Ali je Lektra majko mila i anheli sa neba! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 jesi li namerno to srocio kao "nije nesto al je elektra super pa mi je sve super" ili mi se samo chini? ono, da ne ispadne da je the 100 "najbolja serija svih vremena" ;o) bikoz hawt action chix ;o))najveca steta sto sad cekamo 6 meseci do Luke Cagea...a onda treba videti da li ce prvo iron fist ili s2 jessice ili s3 dd-a... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 pa... možda može i tako da se kaže. Prvo je riba nadpička, drugo zna da glumi i to stvarno zna i treće, vrhunski su je napisali (možda ne tako dobro pred kraj). Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 (edited) Meni je fenomenalna cela sezona. Bolja mi je i od s1 i od Jessice Jones. Mozda nije imala twistove kao sa Kingpinom u prvoj sezoni ili imala zlocu kao sto je Killgrave, al je tematski celokupno konkretnija i bolje napisana. Edited March 22, 2016 by nikita_ Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
.338 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Pogledao sve epizode, serija kida i bolja mi je druga sezona od prve. Nadam se da ce biti 3 sezona i to uskoro. Quote Pak'o brate. Guccimist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts